Odličen odziv na novembrska dogodka v Večnamenskem centru Cerkno
Turobni novembrski popoldnevi so bili kot nalašč za pridobivanje novih znanj in veščin. V Večnamenskem centru Cerkno sta v drugi polovici novembra potekala dva dogodka, namenjena krepitvi komunikacijskih sposobnosti ter povezovanju lokalnih deležnikov. Organizator, LTO Laufar Cerkno, je v sodelovanju z Občino Cerkno, v goste povabil Sašo Einsiedler, ki nas je v preteklosti zabavala preko TV sprejemnikov, danes pa je uspešna podjetnica in avtorica dveh priročnikov iz področja osebnostne rasti in komunikacije. Kot mednarodna licencirana trenerka persolog DISC, je obiskovalcem predstavila kako prepoznati različne osebnostne tipe in podala konkretne napotke za uspešno komuniciranje z njimi. Obiskovalci so tako izvedeli kako lahko s poznavanjem svojih vedenjskih preferenc in odkrivanje le-teh pri sogovornikih, svojo komunikacijo prilagodijo in dosežejo več razumevanja, sodelovanja, več vpogleda v drugega ter s tem večjo prepričljivost.
Da je povezovanje ključ do uspeha dokazujejo številne uspešne zgodbe, tudi v lokalnem okolju. Z namenom predstavitve primera dobre prakse sodelovanja med deležniki na Cerkljanskem ter vzpostavitvi morebitnih novih poslovnih vezi med udeleženci, je tik pred vstopom v veseli december, potekal Podjetniški zajtrk. Na dogodku so se predstavili nosilci inovativnega projekta z nazivom »OŠTARIJE KOT KODI«, Martina Čuk, lastnica blagovne znamke Fina kava; Jože Podobnik, ustanovitelj in lastnik Pivovarne Zajc in Marjan Krajnik, nosilec gostinske dejavnosti potujoče gostilnice Klatež. Vez med njimi, ki je prerasla v tesno sodelovanje, se je vzpostavila pred dobrim letom dni, ob ponovni zagotovitvi gostinske ponudbe na lokaciji Partizanske bolnice Franje. Kot rezultat njihovih kreativnih idej, mreženja in drznosti, pa je nastal projekt »OŠTARIJE KOT KODI«, ki ob nedeljah v življenje obuja zaprte vaške gostilne na Cerkljanskem, katere so kljub zaprtju ohranile svojo nekdanjo podobo. Projekt je doslej uspešno oživel štiri gostilne in sicer: Gostilno Pr’ Frencinu v Zakrižu, gostilno Zajc v Otaležu, gostilno Pri Urški na Bukovem ter Kristalno dvorano v Davči. Prijetno domače vzdušje, gostoljubnost glavnih akterjev ter okusna hrana in pijača, je k obisku »OŠTARIJ KOT KODI« privabila številne obiskovalce, v lokalnem okolju in širše pa požela pravi val navdušenja. To se je odražalo tudi pri obiskovalcih Podjetniškega zajtrka, ki so z zanimanjem poslušali predstavitev tega inovativnega projekta. Dogodek se je zaključil v sproščenem vzdušju ob jutranjih prigrizkih, s konstruktivno debato o obstoječih in potencialnih možnostih sodelovanja med udeleženci.