Vabljeni na Poletje v Cerknem od 21. julija do 23. julija 2017

0
3142

Druga polovica julija je že tradicionalno rezervirana za osrednji dogodek leta na Cerkljanskem. Nič drugače ni niti tokrat, ko bo Poletje v Cerknem popestrilo dogajanje v terminu od 21. do 23.7.2017. Letošnja izvedba bo potekala na Glavnem trgu ter tudi na nekaterih drugih, manjših prizoriščih. Petkov večer bo v prvi vrsti namenjen mladim ter mladim po srcu, ki bodo lahko uživali v pravi rock glasbi. Zvezde večera bodo člani najpopularnejše slovenske rock skupine, ki sliši na ime Big Foot Mama. Po koncertnem dogajanju na Glavnem trgu, se bo zabava preselila drugam.

Sobotno dopoldne bo namenjeno vsem tistim, ki še niso bili v AP Divje babe, saj bo organiziran voden ogled izpred cerkve pri sv. Ivanu v Šebreljah. Poleg tega ste vabljeni na ogled razstave Rokodelskega društva Driklc Cerkno. Popoldansko dogajanje se bo na Glavnem trgu pričelo s predavanjem na temo nudenja prve pomoči, ki ga bo za nas izvedla študentka Medicinske fakultete v Ljubljani Vlasta Hadalin. Pozno popoldan pa bodo na svoj račun prišli predvsem naši najmlajši, ki si bodo lahko ogledali predstavo in plesno animacijo z naslovom Morska dogodivščina z gusarjem Nikom in morsko deklico. To pa ne bo vse, saj bo glasbena skupina Čuki svoj prvi del koncerta prav tako namenila njim.
Zatem se bodo Čuki posvetili nam, malo starejšim. Torej, za vsakega se bo nekaj našlo.

Nedeljski dan bo obarvan malo drugače, saj boste lahko že v jutranjih urah obiskali tradicionalen Anin sejem (pred fontano), ki bo letos postavljen že v soboto, vendar pred blagovnico v Cerknem. Zatem bo kot ponavadi sledila sv. maša, ki jo bomo letos obogatili z vodenim ogledom po cerkvi sv. Ane. Župnik Matej Kobal vam bo zaupal marsikatero informacijo o sami cerkvi, ki jo do danes niste poznali.

Sredina nedeljskega dogajanja bo namenjena svečani podelitvi darila Rokodelskega društva Driklc Cerkno Turističnemu društvu Reka. Da ne boste zamudili tega zanimivega dogodka, vas vabimo, da ste v nedeljo, 23.7. ob 12.00 prisotni na trgu pred fontano. Svečani podelitvi bo sledil zabavni del nedeljskega dogajanja v družbi Mladih Cerkljanskih glasbenikov in Ansambla Amaterji.

Lepo vabljeni, da nas obiščete!