Vabljeni na PAJTIČKA FEST

0
431

Kulinarična prireditev z naslovom Pajtička fest – prvi festival cerkljanskih potičk temelji na osnovnih izhodiščih Cerkljanske kot destinacije s pestro ponudbo lokalnih jedi.

Cerkljanska slovi po slanih čebulnih potičkah (»pajtičkah«), ki se uvrščajo v izbor sedmih reprezentativnih jedi, ki predstavljajo idrijsko-cerkljansko gastronomsko regijo in sestavljajo del piramide slovenske gastronomije.

V terminu od 24. do 26. julija boste lahko na Cerkljanskem, na različnih lokacijah, pri lokalnih ponudnikih okušali in kupili različne vrste potičk, od tradicionalnih slanih, do potičk iz lokalnih surovin ter takšnih s pridihom kreativnosti in novih okusov.

Cilj skupnega snovanja nove kulinarične prireditve na Cerkljanskem je razvoj in dvig kvalitete kulinarične ponudbe na osnovi kulinarične dediščine kot tudi povezati ključne deležnike v lokalnem okolju ter povečati prepoznavnost lokalnega produkta – pajtičke.

Vabljeni na prvi festival cerkljanskih potičk PAJTIČKA FEST.


Aktivnost je del projekta Dobimo se na tržnici 3, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.Pajtička fest – program (.pdf datoteka)