Vabljeni na kulinarično delavnico: Kreativni pristop k pripravi lokalnih potičk (»pajtičk«)

0
310

Občina Cerkno v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno organizira kulinarično delavnico z naslovom »Kreativni pristop k pripravi lokalnih potičk (»pajtičk«)«, ki bo v ponedeljek, 18. novembra, ob 16. uri, v Hotelu Cerkno (Sedejev trg 8).

Slane čebulne potičke sodijo v izbor sedmih reprezentativnih jedi, ki predstavljajo idrijsko-cerkljansko gastronomsko regijo in sestavljajo del piramide slovenske gastronomije. Priložnost  smo prepoznali v nadgradnji te lokalne jedi, in sicer z novimi okusi in načini postrežbe, drugačno prezentacijo itd. Cilj delavnice je torej spodbuditi razvoj variacij potičk.

Izvajalka delavnice bo Ana Anita Ratoša, ki v gostinstvu dela že več kot 25 let. Izkušnje je pridobivala z delom na domači družinski gostilni in turistični kmetiji. Pomagala je pri vodenju velikih kuhinj (Grand Hotel Union, Hotel Perla). V skladu z željami naročnika je pripravljala koncepte za butične slaščičarne, turistične kmetije in bistroje. Za Akademijo Jezeršek je pripravljala kuharske delavnice.  

Predvideno trajanje: 4 ure

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: minca.slakonja@visitcerkno.si ali na telefonsko številko: 064 277 696. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Kulinarična delavnica je za udeležence brezplačna, saj je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru projekta DOBIMO SE NA TRŽNICI 3. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: LAS s CILjem, Hotel Cerkno d.o.o., Občina Idrija, Občina Logatec, Občina Cerkno in Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o..

Lepo vabljeni!