Vabljeni na 13. tabor Karajžewc

0
193

Letos bo že 13. potekal tabor Karajžewc, ki se bo odvijal od 3. do 5. malega srpana ob sotočju reke idrijce in cerknice in sicer na Straži pri Cerknem. Tabor bo osredotočen na raznorazne, premnogim ljudem že pozabljene vede in vrline, kot so sodelovanje človeka z naravo, spremljanje naravnih procesov, ponovno uporabo vseh danih materialov ter ljubezen do drugih in samega sebe.

Kot vsako leto, tudi letos ne bo manjkal divji sprehod z Dariem Cortesejem, ki se bo zgodil kar dvakrat. Vsako jutro se bomo zbujali z vajami Chi gonga, Cirkokrog nam bo pokazal in nas naučil kar nekaj cirkuških vrgolij, ki bodo primerne tako za otroke in otroke po srcu. Poprijeli bomo za loke in se naučili osnov varnega dela z njimi, nato pa se bomo po principu paintballa preizkusili v lokostrelskih igrah. Darja Vrana nas bo čakala ob ognju, kjer bo z nami delila spomine, znanja, vedenja ter izkustvena doživetja skozi arhetip divje žene. Udeležili se bomo lahko predavanja na temo naravoverstva v prostoru, času in spominu. Ogledali pa si bomo lahko tudi mojstrico kaligrafije pri delu. Cel vikend pa si bomo lahko privoščili tudi indijansko savno.

Naučili se bomo izdelovanja lesenih žlic, gojenja bukovih ostrigarjev v debla, fizično se bomo lahko preizkusili na delavnici izraznega plesa in akrojoge, ušesa si bomo lahko napolnili s prelepimi koncerti, kot so Lukavi Luka in Šmentane muhe, Jaka Berger BRGS, Yatanu in Brencl Banda.

Oči si bomo lahko napasli na ognjenem performansu, ogledu permakulturnega vrta in na prelepi naravi, ki nas bo obdajala. Tabor bomo, kot vsako leto zaključili z zvočno gong kopel, ki nas bo umirjene poslala nazaj v podivjani svet.

Skozi sporočilnost tabora želi mladinski center C.M.A.K. na udeležence/-ke prenesti spoznanje, da je za človekovo harmonizacijo in notranjo rast poleg kreativnega izraza in konkretne umetniške produkcije še kako pomembna tudi njegova naravnanost do splošne kulture bivanja, ki v prvi vrsti pomeni spoštljiv odnos do narave in bogatega etnološkega izročila znanj naših prednikov.

PROGRAM

Petek
16.00 – Dario Cortese – Divja hrana
17.00 – Lokostrelske igre
19.00 – Darja Vrana – Ženski krog
20.00 – Lukavi Luka in Šmentane Muhe – koncert
22.00 – Ognjeni performans, Jam Session

Sobota
9.00 – Qigong
10.00 – Delavnica izdelovanja lesenih žlic
10.00 – Lokostrelske igre
11.00 – Delavnica Izraznega plesa
13.00 in dalje – kaligrafija
13.00 – Gobarska delavnica
14.00 – Cirkokrog – Cirkuška delavnica za mlajše in starejše
15.00 – Predavanje Cirile Toplak – Naravoverstvo v prostoru, času in spominu
17.00 – Delavnica Akrojoge
18.00 – Jaka Berger Brgs – In_Dependnces – zvočni remix na terenu
20.00 – Yatanu – koncert
21.30 – Brencl Banda – koncert

Nedelja
9.00 – Qigong
10.00 – Ogled permakulturnega vrta v Jagrščah
11.00 – Dario Cortese – Divja hrana
13.00 – Cirkokrog – Cirkuška delavnica za mlajše in starejše
15.00 – Gong kopel

Za vse dodatne informacije: tabor.karajzewc@gmail.com
ali tel. 051-704-948 – Janja

Vabljeni, da se nam karajžnu pridružite!