Vabimo vas na pravljične urice v Šebreljah

0
951

Pravljice so stare toliko kot človeški spomin; prehajajo iz ene generacije v drugo, se malček spremenijo, da ujamejo duh časa, potem pa hitijo naprej in nikoli jih ne zmanjka. Pripovedovalka Ana Duša, ki se s pravljicami intenzivno ukvarja že zadnjih deset let, bo pet zaporednih tednov v Šebreljah pripovedovala otrokom, pa tudi njihovim staršem, starim staršem, tetam, stricem, … Pravljice bo vsakokrat jemala iz druge malhe, dvakrat pa bo pripovedovanju sledila še delavnica, kjer otroci pravljic ne bodo samo poslušali, ampak jih bodo tudi sami izumljali in pripovedovali.

Ure pravljic bodo izvedene na sledeč način:
1.srečanje: gozdne pravljice, torek, 20. 3., od 17. do 18. ure,
2.srečanje: tolminske pravljice, torek, 27. 3., od 17. do 18. ure,
3.srečanje: Andersenove pravljice, ponedeljek, 2. 4., od 17. do 18. ure,
4.srečanje: rezijanske pravljice in delavnica za otroke, torek, 10. 4., od 17. do 19. ure,
5.srečanje: zaljubljene pravljice in delavnica za otroke, torek, 17. 4., od 17. do 19. ure

Kraj srečanja: Podružnična šola Šebrelje

Izvajalka delavnic: Ana Duša je pripovedovalka, dramaturginja in pedagoginja, ki se s pravljicami ukvarja več kot deset let. Začela je v pripovedovalski skupini Za dva groša fantazije na ljubljanskem Radiu Študent, po tistem pa je pripovedovala po različnih koncih Slovenije, pa tudi v tujini (Hrvaška, Italija, Francija, Avstrija). Razvijala in izvajala je delavnice pripovedovanja za različne skupine (otroci, pedagoški delavci, knjižničarji,…), sodeluje pa tudi z različnimi gledališči in šolami.

Zaradi organizacije srečanj so potrebne predhodne prijave na telefonsko številko 05 37 43 911 ali na e-naslov: mateja.bizjak@icra.si.

Izobraževanje je za udeležence brezplačno, saj je sofinancirano s strani Republike Slovenije, Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Občine Cerkno, v okviru projekta  Vključevanje ranljivih skupin v urbanih naseljih na območju LAS s CILjem.

Vljudno vabljeni!

Občina Cerkno in ICRA d.o.o. Idrija, izvajalec projekta


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.