Vabilo rejcev drobnice, kmetijam in stroki na področju kmetijstva (2 predavanji)

0
469

SOBOTA, 23. 11. 2019, od 9.15 

Salon Hotela Cerkno, Sedejev trg 8, 5282 Cerkno

Vabilo rejcev drobnice, kmetijam in stroki na področju kmetijstva na predavanji  

Ob 9.15

  • KAKO DO BOLJŠIH PROIZVODNIH REZULTATOV PRI DROBNICI IN GOVEDU.

Predavanje o vplivu prehranskih dodatkov na uspešno vzrejo drobnice in govedi bo izvedla Sonja Mehle, univ. dipl. ing. zootehnike, predstavnica podjetja LEK Veterina d.o.o..

Podjetje Lek Veterina d.o.o deluje s sedežem v Lipovcih. Ukvarjajo se s proizvodnjo premixov in mineralno vitaminskih mešanic za govedo, konje, drobnico, perutnino in kunce. V ponudbi imajo tudi hrano za pse Dino, Omega vit olje in glukozamin za domače ljubljenčke. Na željo stranke izdelajo prav poseben proizvod namenjen potrebam samo tega rejca. V okviru predavanja bo predstavljena ponudba na segmentu drobnice in goveda. Več na povezavi: www.lek-veterina.si.

  • PREDSTAVITEV DELOVANJA DRUŠTVA REJCEV DROBNICE ZGORNJEGA POSOČJA.

Društvo rejcev drobnice Zgornjega Posočja (društvo) je bilo ustanovljeno leta 1998. V društvu rejci združujejo in uresničujejo skupne interese, razvijajo strokovno delo za intenziviranje reje drobnice na  območju Posočja in članom zagotavljajo kvalitetnejše pogoje za gospodarnejšo prirejo, predelavo in prodajo. V društvu je včlanjenih 58 rejcev iz območja občin Tolmin, Kobarid in Bovec. Člani redijo preko 2000 živali različnih pasem. Slovenski avtohtoni pasmi živali pod okriljem Javne službe nalog genske banke v živinoreji predstavljata na tem območju drežniška koza in bovška ovca.

Milan Kalčič, predsednik DRD Zgornjega Posočja in podpredsednik Zveze društev rejcev drobnice Slovenije bo v okviru predstavitve navzoče seznanil z delovanjem DRDZP, povezovanju rejcev s sorodnimi organizacijami doma in v tujini, o izvajanju projektnih aktivnosti na področju reje drobnice v Zgornjem Posočju in o stanju ter reji drobnice v Sloveniji.

Izobraževanje, ki je del tematskega kulinaričnega dogodka ˝Vikend jedi iz mesa in mleka drobnice˝ je za udeležence brezplačno. Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na e-mail na naslov: polona.kavcic@icra.si ali telefonsko številko: 040 348 912. Prijave sprejemamo do četrtka, 21. novembra.

Vabljeni.

Organizacija: LTO Laufar Cerkno, LAS s CILjem.

Operacija Novi izzivi slovenske drobnice je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020.

Projektni partnerji operacije so: LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjska in Bela krajina.