Vabilo na strokovno ekskurzijo: Po poti odpadka

0
893

Predstavitev Zbirnih centrov v Cerknem in Idriji ter RCERO Ljubljana
KDAJ: v četrtek, 18. aprila 2019

Lokalna turistična organizacija Laufar Cerkno in Komunala Idrija vabita na strokovno ekskurzijo na področju ravnanja z odpadki, kjer bomo spoznali procese zbiranja in pretovora komunalnih odpadkov v cerkljanski in idrijski občini ter delovanje ljubljanskega Regisjekga centra za ravnanje z odpadki – RCERO Ljubljana.

Vabljeni predstavniki turističnega gospodarstva, predstavniki obeh občin ter zainteresirane občanke in občani.

Strokovno ekskurzijo bomo pričeli s predstavitvijo delovanje Zbirnega centra Cerkno in čistilne naprave v Cerknem. Z avtobusom se bomo nato odpravili do Idrije. OB 8:30 je predvidena predstavitev različnih načinov zbiranja odpadkov v Idriji, ob 9:00 pa ogled in predstavitev delovanja Zbirnega centra Ljubevč. Ob 9:30 se bomo z avtobusom zapeljali do ljubljanskega Regijskega centra za ravnanje z odpadki, kamor se odpadki iz domačih zbirnih centrov odvažajo na obdelavo in odlaganje. Med 11:00 in 12:00 si bomo ogledali obrat, nato pa sledi postanek na kosilu in povratek v Idrijo oziroma Cerkno.

Potek in predvidena časovnica ekskurzije v VABILU ( .pdf datoteka).

Udeležba na strokovni ekskurziji je brezplačna. Prijavo zbiramo do petka, 12. aprila 2019 na elektronski naslov info@visitcerkno.si ali na telefonski številki 05 37 34 645. Ob prijavi nam sporočite vstopno postajo oziroma mesto, kjer se nam boste pridružili.

Veselimo se skupnega druženja z vami.