Vabilo na drugo trajnostno delavnico za turistične ponudnike

0
893

LTO Laufar Cerkno vabi na drugo izobraževalno delavnico na področju trajnostnega razvoja za turistične ponudnike, z naslovom: »Predstavitev trajnostnih certifikatov Travelife in Zeleni ključ (Green Key)«, ki bo v ponedeljek, 19. 11. 2018, ob 10. uri, v prostorih Coworkinga Cerkno (VCC, Bevkova ul. 22).

Trajnostni razvoj je POT do zadovoljnega potrošnika, uspešne lokalne skupnosti in zdravega okolja, zaradi česar je oblikovanje trajnostno usmerjene turistične ponudbe nujno za ohranjanje konkurenčnosti v mednarodnem okolju.

Na izobraževalni delavnici boste:

  • Spoznali mednarodni trajnostni certifikat Travelife (kakšen je postopek pridobitve certifikata;
    kateri so ocenjevalni kriteriji; podroben pregled postopka certificiranja po posameznih
    kriterijih);
  • spoznali mednarodni trajnostni certifikat Zeleni ključ – Green Key (kakšni so postopki
    certificiranja po posameznih kriterijih; predstavitev dobrih praks iz ostalih držav, ki so vključene
    v program Zeleni ključ).

Travelife je mednarodni trajnostni certifikat, ki ga je vzpostavila ABTA – Association of British Travel Agents z namenom izboljšanja trajnostnega poslovanja hotelov in drugih manjših nastanitvenih obratov na področju okolja, družbe in ekonomije.

Zeleni ključ (Green Key) je mednarodni trajnostni certifikat, ki pomeni zavezanost ponudnikov, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije določene s strani Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Pridobijo ga lahko hoteli in hostli, manjši nastanitveni obrati, kampi in počitniški parki, kongresni centri, restavracije in turistične atrakcije.

Izobraževalno delavnico bosta vodili Tina Hedi Zakonjšek – akreditirana svetovalka in preveriteljica za trajnostni certifikat Travelife ter Milena Lukić – nacionalna koordinatorka programa Zeleni ključ, pod okriljem društva DOVES – FEE Slovenia.
Predvideno trajanje dogodka je do 4 ure (z vmesno pavzo), kar vključuje vprašanja ter čas za razpravo.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: minca.slakonja@visitcerkno.si ali na telefonsko številko: 064 277 696. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Izobraževalna delavnica je za udeležence brezplačna, saj je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru projekta FORMICA 2 Cerkno-Idrija-Logatec. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Cerkno, Občina Logatec in LTO Laufar Cerkno.

Lepo vabljeni!


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.