Vabilo na dogodek: »ZA več lokalne hrane v šolah in vrtcih«

0
577

LTO Laufar Cerkno vabi na dogodek z naslovom »ZA več lokalne hrane v šolah in vrtcih«, ki bo v četrtek, 31. 1. 2019 ob 10.00, v Hotelu Cerkno (Sedejev trg 8).

Velik potencial za spodbujanje razvoja lokalne ponudbe na območju LAS s CILjem je tudi vključevanje večjega deleža lokalne hrane v javne zavode, osnovne šole in vrtce, pri čemer je potreben pregled dodatnih potencialov in priložnosti, ustrezna strokovna podpora iz področja javnih naročil ter povezovanje ključnih deležnikov.

Program dogodka:

– Predavanje z naslovom »Povečanje lokalnih živil v javnih zavodih«, na katerem boste izvedeli:

  • kakšen je pomen raziskave trga oziroma poznavanja živil in njihovih količin, ki jih ponujajo lokalni pridelovalci in predelovalci ter lokalna podjetja;
  • kako oblikovati sklope oz. podsklope, da se lokalni pridelovalci, predelovalci ter lokalna podjetja lahko prijavijo na javni razpis, ki je objavljen na portalu javnih naročil
    in EU Uradnem listu;
  • katere so tehnične in kakovostne zahteve, lokalne značilnosti, ki so lahko prednost lokalnih proizvajalcev;
    kakšni so izzivi pri načinu priprave in prijave na javno naročilo ter kako jih premostiti ob upoštevanju vseh zakonskih možnosti.

Predavanje bo izvedla Janja Bajt Smrekar – strokovnjakinja iz področja javnih naročil.

– Okrogla miza ključnih deležnikov o priložnostih ter možnostih povezovanja za vključitev več lokalne hrane v javne zavode.

Predvideno trajanje dogodka je 2 uri.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: minca.slakonja@visitcerkno.si ali na telefonsko številko: 064 277 696. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Naslednji dogodek na temo lokalne hrane »Lokalna hrana na Logaškem« bo sledil v četrtek, 21. februarja, ob 17.00 uri v prostorih sejne sobe Občine Logatec.

Udeležba na dogodku je za udeležence brezplačna, saj je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru projekta DOBIMO SE NA TRŽNICI 2. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Cerkno, Občina Logatec in LTO Laufar Cerkno.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.