V Cerknem veliko zanimanja za iskanje pravih poslovnih priložnosti

0
586

V torek, 12. februarja, je v prostorih Večnamenskega centra Cerkno, potekala praktična delavnica z naslovom »Kako iz prave ideje razviti uspešno poslovno zgodbo«.

Organizator dogodka LTO Laufar Cerkno, je v okviru projekta FORMICA 2 Cerkno-Idrija- Logatec, k sodelovanju povabil podjetnika, pedagoga, vodjo podjetniškega pospeševalnika Ustvarjalnik ter voditelja oddaje »Štartaj, Slovenija!«, Matijo Goljarja.

V sproščenem vzdušju je le- ta z udeleženci delil številne primere dobrih praks, s katerimi se srečuje tudi kot mentor v okviru Ustvarjalnika. Poleg predstavitve uspešnih poslovnih zgodb, je Matija udeležencem predstavil kaj je pomembno pri snovanju prave podjetniške ideje ter kateri so ključni koraki za razvoj uspešnega posla.

Matijo je na predavanju spremljala tudi uspešna mlada podjetnica, Tjaša Ban, soustanoviteljica podjetja Protocamel, ki velja za najboljši mladinski start-up 2018. Tjaša je svojo poslovno pot začela pod okriljem Ustvarjalnika, njena poslovna zgodba o prehranskih dodatkih za dirkalne kamele, pa je navdušila tudi udeležence delavnice.

Sodeč po odzivih ima Cerkljanska velik potencial za razvoj novih, uspešnih podjetniških poti, oziroma kot bi rekel Matija: »Štartaj, Cerkljanska!«