Uspešna izvedba Zelenega dneva v Cerknem

0
125

Na praznično soboto, 27. aprila, je pred Hotelom Cerkno tudi letos potekal dogodek s trajnostno vsebino, Zeleni dan. Obiskovalci so v dopoldanskem času lahko obiskali stojnice domačih in gostujočih ponudnikov pridelkov in izdelkov. Na voljo so bili siri in mlečni izdelki, idrijski žlikrofi, suhomesnati izdelki, med, izdelki iz pšeničnih kalčkov itd. Izbirali so lahko tudi med pestro ponudbo balkonskega cvetja, ekoloških semen, sadik zelenjave in dišavnic ter trajnic. V sodelovanju s komisijsko trgovino dajadaja je potekala izmenjevalnica otroških oblačil, igrač in obutve, Komunala Idrija pa je s svojo stojnico poskrbela za ozaveščanje o pravilnem ravnanju z odpadnim jedilnim oljem. Za druženje ob zelenih prigrizkih in okrepčilo z domačim sladoledom, je poskrbel Hotel Cerkno.

Od 8. ure dalje je v organizaciji Občine Cerkno po krajevnih skupnostih potekala akcija Očistimo Cerkljansko 2019, ljubitelje sadjarjenja in vrtnarjenja pa je s strokovnimi vsebinami in drobnimi nasveti za zdrav pridelek v domačem sadno-zelenjavnem vrtu, v okviru predavanja, navdušil mlad dr. agronomije Jan Bizjak, ki je svoje znanje in izkušnje kot agronom krepil tudi v resortu Garden Village na Bledu.

Sodeč po odzivih sodelujočih in obiskovalcev, je bil dogodek zelo uspešen, zaradi česar se prav gotovo naslednje leto okoli svetovnega dneva Zemlje obeta njegovo nadaljevanje.