Uspešna izvedba Prvega podjetniškega zajtrka v Cerknem

0
588

V petek, 21. 12. 2018, je v prostorih Coworkinga potekal prvi Podjetniški zajtrk v Cerknem, ki sta ga organizirala LTO Laufar Cerkno in Idrijsko – Cerkljanska razvojna agencija. Glavni namen dogodka je bil mreženje in povezovanje lokalnega okolja ter izmenjava mnenj različnih deležnikov.

V ospredju dogodka sta bili dve temi, in sicer: podpora mladim pri vstopu v podjetništvo ter podpora podjetnikom in potencialnim podjetnikom v lokalnem okolju. Predstavljeni so bili podjetniški krožki, ki potekajo na Idrijsko-Cerkljanskem z namenom spodbujanja podjetnosti in podjetniških kompetenc med mladimi, tudi že v osnovnih šolah. Nadalje se je diskutiralo o možnostih, ki jih nudi Coworking Cerkno in široki mentorski mreži 36 mentorjev, ki so strokovnjaki na različnih področjih in so pripravljeni nuditi brezplačno podporo mladim in manj mladim, ki vstopajo v podjetništvo.  Predstavljen je bil tudi sistem SPOT in SPOT svetovanje Goriška, ki ga je predstavila ena izmed šestih svetovalcev v tem konzorciju. Tina Lisac je povedala več o njihovih nalogah in načinih podpore podjetnikom in potencialnim podjetnikom.

Dogodek je potekal v sproščenem vzdušju, 13 udeležencev je ob jutranjih prigrizkih razpravljalo o tem kje se v lokalnem okolju skrivajo podjetniške priložnosti ter kako jih v čim večji meri izkoristiti.

Glede na dober odziv in konstruktivno diskusijo s strani udeležencev, v bodoče načrtujemo še več tovrstnih srečanj.