Uporaba ovčje volne v kmetijstvu

0
646

Strokovno izobraževanje za uporabnike volne v kmetijstvu in vrtičkarstvu

V delovni sklop Volna in njena trajnostna uporaba, smo z namenom spodbude za uporabo volne v kmetijstvu in vrtičkarstvu vključili tudi izobraževanja za uporabnike volne. Uporaba volne v kmetijstvu je na območju Slovenije še dokaj v povojih in neizkoriščena priložnost.

Vabimo vas na sklop delavnic (teoretični in praktični del), ki je namenjen uporabi volne v kmetijstvu. Prof. dr. Ana Vovk Korže iz Inštituta za promocijo varstva okolja bo seznanila udeležence s prednostmi uporabe volne v vrtnarstvu, predvsem pri izdelavi različnih gred. V praksi bo predstavljeno, kako se izdela posamezne grede z uporabo ovčje volne v praksi – gomilasto, visoko in gredo iz palet; seznanili se bomo z mehčanjem zemlje s pomočjo volne.

KDAJ: sobota, 22. september 2018, ob 14. uri

KJE: Cerkno

Izvajalec: Inštitut za promocijo varstva okolja, Maribor

Organizacija: LTO Laufar Cerkno in LAS s CILjem.

Aktivnosti in izobraževanja so za udeležence brezplačna. Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na e-mail naslov: alenka.pisljar@icra.si ali telefonsko številko: 05 93 40 390, do zasedbe prostih mest. Število mest je omejeno.

Vabljeni k sodelovanju!

LAS s CILjem

Operacija ˝Novi izzivi slovenske drobnice˝ je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020.

Lokalna akcijska skupina LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjska in Bela krajina izvajajo operacijo z naslovom »Novi izzivi slovenske drobnice«, ki so jo prijavile na 2. javni razpis za podukrep 19.3.: Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, ki ga razpisuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Več o projektu sodelovanja Novi izzivi slovenske drobnice najdete na spletni strani LAS s CILjem http://las-sciljem.si in na povezavi: http://las-sciljem.si/projekti-las/