Turizem med in po epidemiji Covid-19

0
352

Občina Cerkno v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno organizira spletno predavanje z naslovom »Turizem med in po epidemiji Covid-19«, ki bo v ponedeljek, 23. novembra, ob 17.00 uri.

Turizem je med panogami, ki jih je epidemija Covid-19 in z njo povezani ukrepi najbolj prizadela. Zaprtje nastanitvenih kapacitet in turističnih ponudnikov, omejitev gibanja in organiziranja dogodkov ter upad mednarodnih potovanj, so samo nekateri od razlogov za prizadetost.  Predavanje se bo osredotočalo na to kako se prilagoditi situaciji in kljub krizi najti nove priložnosti za uspešno delovanje.

Kako bo potekalo:

Predavanje se bo izvajalo preko spleta, natančneje preko Zoom aplikacije. Povezavo do predavanja boste po prijavi dobili na vaš elektronski naslov.

Vsebina predavanja:

–      Nova realnost v turizmu – glavne ugotovitve

–      Turistični trendi v naslednjem desetletju in kako bo Covid-19 vplival nanje

–      Preplet pomena kakovosti in komunikacije v turizmu v luči izvajanja storitev med pandemijo

–      Plastika za enkratno uporabo in Covid-19

–      Pregled dobrih praks in rešitev

–      Priložnosti in izzivi za destinacijo Cerkno

Predavanje bo izvedel Zavod Novi turizem, ustanovljen z namenom spodbujanja nastajanja novih priložnosti za slovenski turizem. Aktivni so na področju izobraževanj, svetovanj in sodelovanj pri razvojnih projektih. Osrednji steber njihovih preteklih razvojnih aktivnosti je bil nedvomno projekt Banka turističnih priložnosti Slovenije, kjer so sodelovali kot zunanji izvajalec po naročilu Slovenske Turistične Organizacije. Prav tako s Slovensko Turistično Organizacijo že dolgoletno sodelujejo pri izvajanju poziva Sejalec in Snovalec.

Predvideno trajanje: do 3 ure

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: jasna.cesnik@visitcerkno.si ali na telefonsko številko: 05 37 34 645. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Udeležba na dogodku je za udeležence brezplačna, saj je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru projekta FORMICA 4 Cerkno-Idrija-Logatec. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: LAS s CILjem, Občina Cerkno, Občina Idrija, Občina Logatec in Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o.

Lepo vabljeni!