Turistična kmetija Želinc

Prejemnica okoljskega znaka Green Key in nosilka znaka Slovenia Green Accommodation.

0
7706

Turistična kmetija, ki leži na stičišču treh dolin v vasi Straža, sestavlja stara kmečka hiša, katere gradnja sega vse v leto 1814 in še dlje, ter obokan hlev s skednjem, ki se uporablja še danes. Kmečki turizem dopolnjuje velik kozolec – toplar, v katerem se je nekdaj sušilo seno, danes pa se vanj v večini pospravlja kmečka orodja. Med nasadom starih jablan je svoj prostor dobil hišni čebelnjak.

Leta 1995 sta kmetijo obnovila nova gospodarja Marta in Peter. Ob starih zgradbah je zrasla nova hiša, ki je bila zgrajena za nove, spremenjene potrebe in sicer za turistično dejavnost. Turistična ponudba se je vsako leto širila, s tem pa se je spreminjala in dopolnjevala tudi podobo kmetije.

Kmetijo obdaja čudovita hribovita narava, na kmetiji pa sami pridelujejo sadje, zelenjavo, mlečne izdelke in meso. Gostje turistične kmetije Želinc imajo na izbiro nastanitve v različno prostornih sobah, katere nudijo predel za sedenje s TV z ravnim zaslonom in kopalnico s prho ter sušilcem za lase. Sobe ponujajo pogled na vrt in gore, nekatere pa imajo tudi balkon. Poleti je gostom na voljo zunanji bazen, ki ga lahko uporabljajo brezplačno. Z doplačilom lahko obiščete tudi savno in masažno kad ali pa si privoščite masažo. Na zahtevo vam pripravijo dietne jedi.

Nastanitev stoji ob sotočju rek Idrijca in Cerknica ter nudi obilo možnosti za ribolov. Pohodnike pa bodo navdušile številne pohodniške poti po bližnjih hribih.

Naslov: Straža 8, 5282 Cerkno
E-pošta: info@zelinc.com
Spletna stran: www.zelinc.com
Telefonska številka: +386 (0)5 372 40 20