Svitov regijski dogodek tokrat v Cerknem

0
1023

Letošnji Svitov regijski dogodek bo 21. aprila potekal v občini Cerkno, ker je cerkljanska občina najboljša po odzivnosti v programu Svit v ljubljanski zdravstveni regiji.

Svit vključuje moške in ženske, v starosti od 50 do 74 let

Državni Program Svit je preventivni zdravstveni program, ki je namenjen preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju raka na debelem črevesu in danki in deluje na nacionalni ravni od leta 2009 v okviru Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Vključuje moške in ženske, v starosti od 50 do 74 let, in sicer vsaki 2 leti.

Program Svit na leto reši najmanj 200 prebivalcev Slovenije, pri mnogih pa odkritje polipov lahko prihrani trpljenje zahrbtne bolezni.

Tokratni regijski dogodek bo potekal v Cerknem

Letošnji Svitov regijski dogodek bo potekal v občini Cerkno, ker je cerkljanska občina najboljša po odzivnosti v Program Svit v ljubljanski zdravstveni regiji.

Na dogodku bodo spregovorili o poteku samega Programa Svit, o odzivnosti, predstavili novega ambasadorja Programa Svit in vse skupaj popestrili z bogatim kulturnim dogajanjem. Na koncu pa vas čaka še nagradni kviz o Programu Svit.

Vabimo vas na Svitov regijski dogodek, ki bo v soboto, 21. aprila, ob 10. uri, v Večnamenskem centru Cerkno (Bevkova ulica 22).

Več na TEJ povezavi.

KDAJ: sobota, 21. april 2018, ob 10. uri

KJE: Večnamenski center Cerkno, Bevkova ulica 22, Cerkno

Vljudno vabljeni!