Sir Očanc v darilni embalaži

0
5204

Že poldrugo desetletje na družinski kmetiji, ki leži na nadmorski višini od 850 m do 1.050 m, na naraven in ekološki način pridelujejo domače mlečne izdelke. V lastni proizvodnji, po tradicionalnih postopkih, brez konzervansov in kemičnih preparatov, sveže mleko spreminjajo v široko paleto mlečnih izdelkov. Njihovi mlečni izdelki so narejeni iz nepasteriziranega mleka, kar je osnovna razlika od industrijskih izdelkov. Po švicarskem zgledu živino poleti pasejo, pozimi pa jo krmijo izključno s senom. To jim omogoča tudi boljšo kakovost produktov, ki jo dokazujejo s številnimi priznanji za kakovost. Po predhodnem naročilu vam z veseljem pripravijo tudi ogled kmetije in degustacijo njihovih izdelkov.

S sirarstvom se na kmetiji ukvarjajo že dvajset let. Sir Očanc je ročno izdelan iz surovega kravjega mleka na tradicionalen način. Odlikujeta ga polnost okusa in mehkoba. K visoki kakovosti mleka prispeva zdrava paša v neokrnjenem okolju, tisoč metrov nad morjem. Leta 2001 je na ocenjevanju “Dobrote slovenskih kmetij” na Ptuju prejel tudi priznanje za Znak kakovosti. Slednjega prejmejo dobitniki priznanj, ki so tri leta zapored dosegli zlato priznanje za določen izdelek. Leta 2010 je prejel sir Očanc še priznanje za najboljši kulinarični spominek idrijsko – cerkljanske regije.

Količina: 0,80 kg

Kje lahko izdelek kupimo? Na kmetiji Na Ravan in vsako soboto na Pokriti tržnici v Idriji.

Svojim strankam poleg sira Očanca ponujajo bogato ponudbo mlečnih izdelkov, ki so v preteklih letih prejela priznanja na ocenjevanju “Dobrote slovenskih kmetij”: kisla skuta, sirarska skuta, skutni namaz s česnom. V letošnjem letu je kmetija Na Ravan prejela zlata priznanja za tekoči probiotični jogurt, kajmak in sir Vrhovc (obenem tudi priznanje Znak kakovosti!) ter srebrno priznanje za kislo mleko.

Kmetija Na Ravan

Judita Demšar, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Naslov: Cerkljanski Vrh 24, 5282 Cerkno
E-pošta: ocanc.naravan@gmail.com
Spletna stran: www.domaci-sir.si
Telefonska številka: +386 (0)5 377 53 12
GSM številka: +386 (0)40 750 983