Razstava risb: Metamorfoza mladosti

Slika: FB stran MC C.M.A.K.

0
915

V soboto, 30. junija ob 19.oo, bodo v Galeriji Križišče otvorili razstavo risb mladih, lokalnih umetnic – Laura Klavžar & Andreja Koder, ki svoj likovni talent pilita v zadnjih letnikih Likovna Gimnazija Nova Gorica.

Andreja Koder je letos zaključila 3.letnik likovne gimnazije v Novi Gorici. Za to šolo se je odločila zato, da razširi svoje meje likovnega izražanj. Preizkuša se v različnih tehnikah in stilih, saj meni, da bo le tako odkrila način ustvarjanja, ki ji najbolj odgovarja.

Za zbirko risb, ki bodo na ogled v galeriji Križišče je črpala navdih iz japonske tradicionalne umetnosti. V prihodnosti si želi, da umetnost ne bi bila samo njen hobi, temveč nekaj s čimer bi se lahko preživljala.

Laura Klavžar prihaja iz Spodnje Idrije, ki je pravkar končala zadnji letnik likovne Gimnazije v Novi Gorici.

Otroštvo je preživela na majhni kmetiji, v okolici katere je črpala navdih za svoje prve risbe. V osnovni šoli je v sebi začutila močnejšo željo do ustvarjanja in se brez pomislekov vpisala na likovno Gimnazijo.

Največ riše z grafitnimi svinčniko, predvsem realistične portrete, zanima pa jo tudi slikarstvo in grafično oblikovanje. V prihodnosti si želi priti na Akademijo za likovno umetnost in grafično oblikovanje, da bo svoje ustvarjalne sposobnosti še naprej pridno izpopolnjevala, ali kot pravi: “Življenje me je naučilo, da sem vztrajna in potrpežljiva, kajti le tako opazim napredek v svojem delu. Kljub padcem se poberem in začnem znova.”

KDAJ: sobota, 30. junij 2018. od 19. ure

KJE: MC C.M.A.K. Cerkno, Bevkova 11, Cerkno

Razstava bo na ogled do 13. julija 2018.