Predavanje »Radosti in pasti nove tehnologije«

0
886

Spoštovani!

Danes smo prišli do točke, ko vse več ljudi zanimajo tiste stvari, ki se dogajajo na spletu, in ne tiste, ki se dogajajo v resničnem svetu. Vse več je paničnih napadov, ko se ne morejo povezati na splet. Zaradi internetnih vsebin učenci opuščajo učenje in zanemarjajo socialne stike.

Zato starše, učence, učitelje in vzgojitelje vabimo na predavanje z naslovom »Radosti in pasti nove tehnologije« priznanega terapevta, strokovnjaka za različne oblike zasvojenosti ter vodje Ambulante za zdravljenje zasvojenosti v Novi Gorici, Mihe Kramlija. »Zasvojenost z novimi tehnologijami pride v hišo čisto potiho. Ko je opazna, pa je že zelo hudo,« pravi. S svojimi izkušnjami in znanjem bo pokazal, da samo nežno božanje ne more premakniti človeka, ki hoče kaj spremeniti pri sebi, ampak da potrebuje trdo delo, fizično in psihično, urnik, delovne navade in mnogo odrekanja. »Sodobnim otrokom primanjkuje pokončnih staršev, preveč pa imajo nenadziranega dostopa do tehnologije,« še dodaja.

KDAJ: torek, 10. april 2018, ob 16. uri

TRAJANJE: 1 ura

KRAJ SREČANJA: Osnovna šola Cerkno

Izvajalec predavanja: Predavatelj Miha Kramli  je psihoterapevt, strokovnjak za kemične in nekemične odvisnosti, predvsem za odvisnosti od novih tehnologij, kot so mobilni telefoni, internet, računalniške igre. Sodeluje v različnih programih na področju zdravljenja odvisnosti in preventive, vodi delavnice in predava doma in v tujini. Je tudi avtor dveh knjig in številnih strokovnih člankov.

Dogodek je izveden v organizaciji Osnovne šole Cerkno.

Izobraževanje je sofinancirano s strani Republike Slovenije, Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Občine Cerkno, v okviru projekta LAS s CILjem Vključevanje ranljivih skupin v urbanih naseljih na območju LAS s CILjem..

Vljudno vabljeni!

Osnovna šola Cerkno, Občina Cerkno in ICRA d.o.o. Idrija, izvajalec projekta


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.