Pravljične urice v Šebreljah – zadnjič!

Vir: Facebook stran TD Šebrelje

0
934

Ponovno vas vabimo v čarobni svet pravljic. V torek, 12. junija, bo Šebrelje zadnjič obiskala priznana pravljičarka Ana Duša in nas popeljala v pravljični svet. Primerno za otroke in odrasle. Ob 17. uri v prostorih podružnične šole v Šebreljah. Pridite, zagotovo vam ne bo žal.

Pravljice so stare toliko kot človeški spomin; prehajajo iz ene generacije v drugo, se malček spremenijo, da ujamejo duh časa, potem pa hitijo naprej in nikoli jih ne zmanjka. Pripovedovalka Ana Duša, ki se s pravljicami intenzivno ukvarja že zadnjih deset let, bo pet zaporednih tednov v Šebreljah pripovedovala otrokom, pa tudi njihovim staršem, starim staršem, tetam, stricem, … Pravljice bo vsakokrat jemala iz druge malhe, dvakrat pa bo pripovedovanju sledila še delavnica, kjer otroci pravljic ne bodo samo poslušali, ampak jih bodo tudi sami izumljali in pripovedovali.

Izvajalka delavnic: Ana Duša je pripovedovalka, dramaturginja in pedagoginja, ki se s pravljicami ukvarja več kot deset let. Začela je v pripovedovalski skupini Za dva groša fantazije na ljubljanskem Radiu Študent, po tistem pa je pripovedovala po različnih koncih Slovenije, pa tudi v tujini (Hrvaška, Italija, Francija, Avstrija). Razvijala in izvajala je delavnice pripovedovanja za različne skupine (otroci, pedagoški delavci, knjižničarji,…), sodeluje pa tudi z različnimi gledališči in šolami.

Izobraževanje je za udeležence brezplačno, saj je sofinancirano s strani Republike Slovenije, Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Občine Cerkno, v okviru projekta Vključevanje ranljivih skupin v urbanih naseljih na območju LAS s CILjem.

KDAJ: torek, 12. junij 2018, od 17. do 19. ure

KJE: OŠ Šebrelje

Vljudno vabljeni!

Občina Cerkno in ICRA d.o.o. Idrija, izvajalec projekta