Pravljične urice v Šebreljah – rezijanske pravljice in delavnica za otroke

0
1074

Pravljice so stare toliko kot človeški spomin; prehajajo iz ene generacije v drugo, se malček spremenijo, da ujamejo duh časa, potem pa hitijo naprej in nikoli jih ne zmanjka. Pripovedovalka Ana Duša, ki se s pravljicami intenzivno ukvarja že zadnjih deset let, bo pet zaporednih tednov v Šebreljah pripovedovala otrokom, pa tudi njihovim staršem, starim staršem, tetam, stricem, … Tokrat bo pripovedovanju pravljic sledila še delavnica, kjer otroci pravljic ne bodo samo poslušali, ampak jih bodo tudi sami izumljali in pripovedovali.

Četrto srečanje (rezijanske pravljice in delavnica za otroke) bo potekalo v torek, 10. aprila 2018, od 17. do 19. ure v podružnični šoli Šebrelje.

Izvajalka delavnic: Ana Duša je pripovedovalka, dramaturginja in pedagoginja, ki se s pravljicami ukvarja več kot deset let. Začela je v pripovedovalski skupini Za dva groša fantazije na ljubljanskem Radiu Študent, po tistem pa je pripovedovala po različnih koncih Slovenije, pa tudi v tujini (Hrvaška, Italija, Francija, Avstrija). Razvijala in izvajala je delavnice pripovedovanja za različne skupine (otroci, pedagoški delavci, knjižničarji,…), sodeluje pa tudi z različnimi gledališči in šolami.

Zaradi organizacije srečanj so potrebne predhodne prijave na telefonsko številko 05 37 43 911 ali na e-naslov: mateja.bizjak@icra.si.

Izobraževanje je za udeležence brezplačno, saj je sofinancirano s strani Republike Slovenije, Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Občine Cerkno, v okviru projekta  Vključevanje ranljivih skupin v urbanih naseljih na območju LAS s CILjem.

KDAJ: torek, 10. april 2018, od 17. do 19. ure

KJE: Podružnična šola Šebrelje

Vljudno vabljeni!

Občina Cerkno in ICRA d.o.o. Idrija, izvajalec projekta


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.