Pot miru na Šebreljski planoti

0
145

Vabljeni na aktivnosti to soboto, namenjene otrokom, ki se bodo odvile v Šebreljah z izvajalci: Mestni muzej Idrija, Ustanova Fundacije Poti miru v Posočju. Šebreljska planota v času 1. svetovne vojne, v soboto, 29. avgusta 2020:

Sobota, 29. avgust 
Šebrelje

9.45 in 10.45  POT MIRU na Šebreljski planoti

Šebrelje, pred cerkvijo sv. Ivana. /./ V primeru slabega vremena v prostorih Podružnične šole Šebrelje.

Predstavnika Fundacije Poti miru bosta preko pripovedovanja zgodb ob predmetih in arhivskih fotografijah iz časa soške fronte otrokom na zanimiv način predstavila, kaj se je dogajalo na soški fronti in v njenem zaledju, ter zakaj se je potrebno truditi za mir in sobivanje.

Šebrelje kot pomembno območje v zaledju Soške fronta v času prve svetovne vojne so postale ena izmed točk skupnega produkta Pot miru.

Izvajalec: Ustanova Fundacija Poti miru v Posočju

Vabljeni.

Za udeležbo na aktivnostih za otroke se zbirajo predhodne prijave na naslov: polona.kavcic@icra.si ali na telefonsko številko: 05 37 43 912. Aktivnosti so za udeležence brezplačne.

Vabilo – zloženka Šebreljska planota v šasu 1. svetovne vojne (.pdf datoteka)


Projekt Pot miru – dediščina prve svetovne vojne je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji in sofinancerji projekta so: LAS Dolina Soče, LAS s CILjem, LAS Gorenjska košarica, LAS V objemu sonca, LAS Vipavska dolina.

logo-eu-las-potmiru-mmi