Polstenje ovčje volne kot terapevtska dejavnost

0
862

Usposabljanje mentorjev za delo z ranljivimi skupinami

V operacijo smo vključili izobraževanje za mentorje, ki delajo z ranljivimi skupinami, v različnih institucijah, kot so osnovne šole, vrtci, varstveno-delovni centri, šole s prilagojenimi programi, psihiatrične bolnice, domovi za ostarele, različni zavodi in društva, … Z izobraževanjem mentorjev želimo zagotoviti trajnost in uvajanje obdelave volne kot terapevtske dejavnosti za ranljive skupine. Polstenje budi kreativnost, iniciativnost, motivacijo, meditacijo, krepi sposobnost vztrajanja, oblikovanja z rokami, čut za tip. Gre tudi za eno najstarejših tehnik obdelave volne za oblačila, ki pa se uveljavlja tudi v sodobnem oblikovanju oblačil.

KDAJ: četrtek, 27. september 2018, ob 15.30. uri

KJE: prostori OŠ Cerkno

Delavnico bodo izvedle mentorice iz Društva BICKA iz Solčave. Organizacija LTO Laufar Cerkno in LAS s CILjem.

Aktivnosti in izobraževanja so za udeležence brezplačna. Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na e-mail naslov: alenka.pisljar@icra.si ali telefonsko številko: 05 93 40 390, do zasedbe prostih mest. Število mest je omejeno.

Vabljeni k sodelovanju!

LAS s CILjem

Operacija ˝Novi izzivi slovenske drobnice˝ je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020.

Lokalna akcijska skupina LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjska in Bela krajina izvajajo operacijo z naslovom »Novi izzivi slovenske drobnice«, ki so jo prijavile na 2. javni razpis za podukrep 19.3.: Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, ki ga razpisuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Več o projektu sodelovanja Novi izzivi slovenske drobnice najdete na spletni strani LAS s CILjem http://las-sciljem.si in na povezavi: http://las-sciljem.si/projekti-las/