Politika varstva zasebnosti

I. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

1. Upravljalec osebnih podatkov

LTO LAUFAR CERKNO
Močnikova 2, 5282 Cerkno
matična številka: 1700669000
ID za DDV: 22085076

Odgovorna oseba za zbirko osebnih podatkov je Gregor Novaković.
Kontaktni naslov odgovorne osebe za varstvo podatkov: gregor.novakovic@visitcerkno.si

2. Pravila glede ravnanja z osebnimi podatki

Namen Pravil glede ravnanja z osebnimi podatki v LTO LAUFAR CERKNO (v nadaljevanju: Pravila) je seznanitev uporabnikov storitev LTO LAUFAR CERKNO ter drugih oseb (v nadaljevanju:  ”posamezniki”) z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani LTO LAUFAR CERKNO ter pravicami posameznikov na tem področju. Hkrati pa so pravila namenjena tudi kot dopolnitev podanega soglasja za obdelavo osebnih podatkov.

LTO LAUFAR CERKNO pri obdelavi osebnih podatkov spoštuje določbe in standarde Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (uredba EU 2016/679), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), in ima vzpostavljen notranji sistem organizacije dela (izvajanja) in nadzora, ki bo omogočal ravnanje skladno z navedenimi predpisi.

3. Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

LTO LAUFAR CERKNO hrani in obdeluje osebne podatke za namene ohranjevanja stika s strankami, poslovnimi partnerji in javnostjo ter obveščanja prek elektronske pošte. LTO LAUFAR CERKNO strankam pošilja vabila, najave, obvestila in novice.

Za namen obveščanja z elektronsko pošto hranimo:

  • ime in priimek,
  • spol,
  • naziv, naslov ter kontaktni podatki organizacije, katero predstavlja, če posameznik nastopa v imenu organizacije
  • naslov elektronske pošte

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznika. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Osebne podatke uporabljajo naši zaposleni, ki so zadolženi za odnose z javnostmi in odnose z naročniki ter poslovnimi partnerji.

4. Iznos

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije in jih ne iznašamo v druge države.

5. Obdobje hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo:

  • do izbrisa celotne zbirke podatkov:
    Če bi v LTO LAUFAR CERKNO prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma in trajno izbrisali.
    ali
  • do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika:
    Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke brez odlašanja in trajno izbrišemo.

6. Pravice posameznika

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva:

  • vpogled,
  • popravek,
  • popoln izbris,
  • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje,

V primeru, da bi v LTO LAUFAR CERKNO želeli obdelovati osebne podatke za kak drug namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bo posameznik pred pričetkom obdelave zaprošen, da s tem soglaša.

Preklic soglasja s strani posameznika ne vpliva na zakonitost in upravičenost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do preklica.

Vsako soglasje, ki je podlaga za obdelavo osebnih podatkov mora biti izrecno, točno in svobodno. V nedorečenih situacijah bo LTO LAUFAR CERKNO soglasje posameznika razlagal restriktivno.

Morebitno pritožbo, v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov posameznika se pošlje na elektronski naslov gregor.novakovic@visitcerkno.si ali po pošti na naslov LTO LAUFAR CERKNO, Močnikova 2, 5282 Cerkno.

V primeru, da o vaši zahtevi ne odločimo v zakonskem roku ali vašo zahtevo zavrnemo imate možnost vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu. Posameznik ima pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov krši predpise RS ali predpise EU na področju varstva osebnih podatkov.

Če ste uveljavljali pravico do dostopa do podatkov in po prejeti odločitvi menite, da osebni podatki, ki ste jih prejeli, niso osebni podatki, ki ste jih zahtevali, ali da niste prejeli vseh zahtevanih osebnih podatkov, lahko pred vložitvijo pritožbe Informacijskemu pooblaščencu vložite obrazloženo pritožbo pri podjetju v roku 15 dni. O vaši pritožbi moramo odločiti kot o novi zahtevi v petih delovnih dneh.

Za vprašanja, ki s temi Pravili niso urejena, se neposredno uporabljajo zavezujoči predpisi v RS in EU.

II. POLITIKA PIŠKOTKOV

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Vaš spletni brskalnik na računalnik shrani majhne datoteke z besedilom in vam z njihovo pomočjo zagotavlja bolj prijazno in varno uporabo spletne strani. Piškotki se večinoma uporabljajo za shranjevanje uporabniških nastavitev in raznih drugih informacij (npr. vsebina nakupovalne košarice v spletnih trgovinah, nastavitve predvajalnikov multimedijskih vsebin, podatki za delovanje zemljevidov Google Maps, parametri kontaktnih obrazcev, itd.). Pogosto se uporabljajo tudi za pomoč pri anonimnem analiziranju prometa na spletni strani tako, da posredujejo anonimizirane informacije zunanjim storitvam, kot je npr. Google Analytics. Praviloma piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo in so eden izmed osnovnih gradnikov spletnih strani, kot jih poznamo danes.

Piškotki na tej strani

Na tem spletnem mestu se uporabljajo lastni piškotki, ki zagotavljajo delovanje storitve in neinvazivni piškotki tretjih oseb. V primeru slednjih, tretje osebe shranjujejo piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje storitev in podatke izključno za našo lastno uporabo. Spletna stran ne uporablja t. i. “invazivnih” piškotkov, ki bi se uporabljali za zbiranje (in posredovanje) podrobnih podatkov o uporabnikih, oglaševanje, trženje ali v druge namene, ki bi pomenili poseg v zasebnost uporabnikov. Tretje osebe lahko obiskovalcem, ki so prijavljeni v njihove storitve, namestijo tudi dodatne piškotke v skladu z njihovimi pogoji uporabe storitve, na katere žal nimamo vpliva, niti jih ne moremo nadzirati. V tabeli spodaj so navedeni piškotki, ki se lahko namestijo vsakemu obiskovalcu.

Piškotek Trajanje Namen
PHPSESSID seja Shranjevanje sej med posameznimi zahtevami.
__utma 2 leti Statistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmb 30 minut Statistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmc seja Statistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmz 6 mesecev Statistika obiska in uporabe spletne strani.
PREF 10 let Delovanje YouTube predvajalnika.
VISITOR_INFO1_LIVE 8 mesecev Delovanje YouTube predvajalnika.
YSC seja Delovanje YouTube predvajalnika.
demographics 18 mesecev Delovanje YouTube predvajalnika.
use_hitbox seja Delovanje YouTube predvajalnika.
NID 6 mesecev Delovanje zemljevida Google Maps.
PREF 2 leti Delovanje zemljevida Google Maps.
comment_author_* 2 tedna Pomoč pri oddaji komentarjev.
comment_author_email_* 2 tedna Pomoč pri oddaji komentarjev.
catAccCookies 1 mesec Nastavitve obvestila o piškotkih.

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Več o piškotkih in tem, kako jih izklopiti, si lahko preberete na www.aboutcookies.org. Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo tudi v priročniku informacijske pooblaščenke.

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

III. VELJAVNOST

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili. Pravila in piškotki so objavljeni na spletni strani www.visitcerkno.si in veljajo od 15. maja 2018 dalje. Politika je bila dopolnjena 25. septembra 2018.