Poletje v Cerknem preseglo vsa pričakovanja

foto: Gregor Kacin

0
1193

Z nedeljskim koncertom Etno HisteriaWorldOrchestra na starem placu v Cerknem se je zaključilo letošnje Poletje v Cerknem. Glede na videno lahko letošnjo izvedbo ocenjujemo kot rekordno, sploh po številu vseh obiskovalcev. Teh je bilo na vseh dogodkih, predvsem glasbenih, v dobrem tednu dni preko 2.000, kar zgolj priča o tem, da so bili Cerkljani in tisti, ki so v Cerkno prišli iz malo bolj oddaljenih krajev lačni dobre zabave. Veseli tudi dejstvo, da je bilo tistih od zunaj letos res veliko.

Največ obiska smo zabeležili prvi večer, ko se je na Glavnem trgu zbralo približno 1000 ljudi. Žal nam je edino za to, da Big Foot Mama zaradi zdravstvenih težav enega izmed članov skupine ni mogla odigrati koncerta v celoti. Kljub temu to ni pokvarilo vzdušja, saj jih je ASI DSI cover band več kot dostojno nadomestil.

Sobota je bila v prvi vrsti namenjena našim najmlajšim, ki so se odzvali res v polnem številu. Ozračje se je razgrelo s prihodom skupine Čuki, ki nas je zabavala pozno v noč. Ob tem velja omeniti, da so priložnost v zadnjem delu koncerta dobili tudi nekateri iz množice poslušalcev, ki so na odru uspešno nadomestili glavnega pevca.
Nedeljsko dogajanje je bilo v prvi vrsti namenjeno Aninemu sejmu, ki je bil prav tako lepo obiskan. So nas pa tako kot že večkrat do sedaj presenetili člani Turističnega društva Reka, ki so s svojim posebnim prihodom na Star plac poželi veliko navdušenja.

Čez dober teden smo ponovili vajo, nekateri so se že od 13. ure dalje zabavali v Počah na konjeniškem pikniku, drugi so na svoj račun prišli v poznopopoldanskih urah, ko je vse zbrane zabaval Etno HisteriaWorldOrchestra.

Glede na to, da nam je ves čas služilo tudi vreme, smo lahko na letošnjo izvedbo dogodka Poletje v Cerknem vsi skupaj zelo ponosni.


Foto: Gregor Kacin

Prilagamo še par fotografij z nedeljskega koncerta Etno Histeria World Orchestra, avtor: Marko Serafimovič. Galerijo slik najdete na tej povezavi.