Pester program Bevkovih dnevov

0
111

Pester program Bevkovih dnevov

Pretekli vikend je, poleg mednarodnega festivala Jazz Cerkno, minil tudi v znamenju programa Bevkovih dnevov, ki predstavljajo vrhunec letošnjega Bevkovega leta, saj mineva 130 let od rojstva in 50 let od smrti pisatelja Franceta Bevka.

V soboto, 19. septembra, je v Novi Gorici potekal pohod po spominski poti v počastitev obletnic rojstva Franceta Bevka in Ljubke Šorli s kulturnim programom, za ljubitelje knjig pa je v soboto v prostorih Osnovne šole Orehek potekala tudi predstavitev knjige Andreja Mavrija, z naslovom Primorski emigrant.

V nedeljo, 20. septembra, je tudi letos že tradicionalno potekal pohod po Bevkovi poti. V Zakojci se je tako zbralo 75 obiskovalcev, kar je glede na situacijo s Covid-19 nad pričakovanji organizatorja. Pohodniki so se na pot podali iz Cerknega in Hudajužne, Turistična kmetija Pri Flandru pa je poskrbela za okrepčilo z Bevkovim kosilom. V organizaciji Mestnega muzeja Idrija je potekal tudi Dan odprtih vrat Bevkove domačije, ki je bil s prenosom v živo dostopen na Youtube kanalu organizatorja.

Dogajanje Bevkovega leta se nadaljuje do začetka decembra, več o programu pa si lahko preberete na www.visitcerkno.si.