Otvoritev razstave: Mladi v križišču, Gallery 7069, S03E01

Vir slike: Facebook stran MC C.M.A.K.

0
269

Vabljeni na ttvoritev razstave: Mladi v Križišču / GALLERY 7069, S03E01:
Gianna Buršić, Ajda Kadunc, Kristina Kokalj, Lena Milićević, Nina Tovornik

Novo, tretjo razstavno sezono pop up galerije 7:069 otvarja pet umetnic, študentk Akademije za likovno umetnost in oblikovanje pri katerih bomo vzporednice iskali predvsem v svobodi, ki je studijskemu procesu in raziskovanju osnovna. V naključju. Naj bo to v naključnosti slikarske poteze ali pa v naključju asociacije ob najdbi fotografije, odvrženega predmeta ali pa ujetega fotografskega kadra.

Umetnice, si jemljejo svobodo ravno v osmišljanju naključnega in v neposrednem vstopanju v material, ki je lasten njih mediju.

A ravno to vsebinsko olajšanje na vstopni točki umetniškega raziskovanja, dopuščanje eksperimenta zavoljo učenja, to zavedanje, da je ravno študijsko obdobje namenjen čas za nepredvidljivo, pusti vidne rezultate. Avtopoetika avtoric, njihov gnev in njihova vnema do družbe in v njej vizualnega so posledica iskrenega interesa po izkušnji z materialom, še eni raziskovanju osnovni lastnosti.

Razstavo organizira mladinski center C.M.A.K. Cerkno, odprta bo do 14. decembra 2019.

KDAJ: petek, 22. november 2019, ob 19. uri

KJE: Cerkljanski muzej

* Mladi v Križišču 2019 –. sklop razstav umetnic in umetnikov od 15. do 30. leta starosti na področju vizualne umetnosti