Okrogla miza: Znanje in izkušnje vzorčnih izkustvenih kmetij

0
316

Spoštovani,

vabimo Vas na okroglo mizo Znanje in izkušnje vzorčnih izkustvenih kmetij, ki jo organiziramo ob zaključku projekta Odprta vrata kmetij v četrtek, 12. marca 2020, ob 11. uri v Hotelu Cerkno v Cerknem. Prilagamo vabilo.

Odprta vrata kmetij je projekt sodelovanja štirih LAS-ov (LAS Srce Slovenije, LAS Gorenjska košarica, LAS s CILjem in LAS loškega pogorja), ki povezuje več kmetij s podobnim načinom pridelave in predelave kmetijskih pridelkov, pri čemer si vse kmetije prizadevajo za prenos znanja in izkušenj na različne ciljne skupine z namenom ozaveščanja tako najširše javnosti kot tudi kmetovalcev. Prek programov izobraževanj na vzorčnih izkustvenih kmetijah želimo v seneni verigi na območju partnerskih LAS spodbuditi pridelavo, predelavo in porabo mleka senene prireje, v sadni verigi pa pridelavo in predelavo jagodičevja in drugega sadja ter tako obema ključnima področjema kmetijskih proizvodov povrniti vrednost, ki sta jo imela v preteklosti. Več o projektu si lahko preberete na spletni strani LAS s CILjem:  http://las-sciljem.si/a_datoteke/PDF/2018/2019/Opisi%20projektov/Odprta%20vrata%20kmetij.pdf.

Lepo vabljeni na zadnjo od štirih okroglih miz, na kateri bomo predstavili dosežke projekta in izpostavili še vedno ne dovolj izkoriščene možnosti, ki jih ponuja slovensko podeželje s kakovostnimi prehranskimi pridelki in izdelki, obenem pa tudi priložnosti, ki so še odprte in vabijo k sodelovanju nove kmetovalce oz. potencialne pridelovalce na našem območju.

Vse štiri okrogle mize potekajo pod častnim pokroviteljstvom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandre Pivec.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo snidenja v Cerknem.
Dodatne informacije in prijava:
Alenka Pišljar
T: 05 93 40 390
E: alenka.pisljar@icra.si

VABILO na okroglo mizo z naslovom: Znanja in izkušnje vzorčnih izkustvenih kmetij (.pdf datoteka)