Odstiranja znanj prednikov – Samozdravljenje – 4. del: Zdravje prehranskih kultur

0
40

Katera hrana je bila ključna za odpornost, moč in dolgoživost ljudi v preteklosti – in je tudi še dandanes?

Predavateljica bo predstavila stara znanja o tem, kako so pretekle generacije z znanjem o hrani gradile preživetje in zdravje rodov. Pregledali bomo skupne temelje vseh prehranskih kultur na svetu in katere tri prehranske kulture so se izoblikovale v Sloveniji. Poleg tega bomo pregledali njihove značilnosti in kaj je bila njihova »sveta hrana«. S tem znanjem bomo skozi antropološko perspektivo ovrednotili sporočila prednikov o hrani in zdravju. Osvetlili bomo največje in najpogostejše zmote v sodobni prehrani (zakaj prehranska piramida ne deluje), prehranskih smernicah ter iskali praktične rešitve za vsakdan.

Predavala bo mag. Mojca Vozel.

KDAJ: sobota, 13. april 2019, ob 10. uri

KJE: Gabrijel, Cerkno

Vstop prost.