Obiščite Cerkljansko

0
14748

Svojevrstna pokrajina, svet davnih spominov, prvobitna in neokrnjena narava zgodovinski in kulturni spomeniki, čudoviti kraji, raznolika kulinarična ponudba in prijazni ljudje – to je Cerkljanska. Vabimo vas, da pestrost in raznolikost pokrajine, ki sta jo skozi dolga stoletja tako skrivnostno oblikovali narava in pridna človeška roka, spoznate tudi vi!

Pobožajte svoje telo in duha

Idilično naravno okolje Cerknega in okolice s svojimi gozdnimi prostranstvi vabi, da v objemu narave poskrbite za svoje dobro počutje in zdravje. Užitke v naravi dopolnite s sprostitvijo v zdravilni termalni vodi, očistite telo s savnanjem ali predihavanjem z zrakom, obogatenim s soljo. Sprostite se, najdite svoj notranji mir, okrepite telo in duha ter spoznajte zdravilno moč narave!

Spoznajte čudovite pohodne in kolesarske poti

Med hribi in slemeni Cerkljanskega hribovja se vijejo doline in ozke grape s kristalno čistimi vodami, vmes pa se dvigajo planote. Območje je prepleteno s številnimi planinski in kolesarskimi potmi, primernimi za vse, ki iščete bodisi kratke in nezahtevne izzive, bodisi daljše in napornejše ture. Raziskovanje čudovite narave vas bo prej ali slej poplačalo z nepozabnimi razgledi, ki si jih boste želeli za vedno vtisniti v spomin.

Začutite kulturno in naravno dediščino

Sledi zgodovine, edinstvena geografska lega in pestre naravne danosti, so oblikovale Cerkljansko na način, da je le-ta izjemno raznolika in bogata. Raziščite zgodovino ene izmed redkih ohranjenih bolnišnic iz obdobja druge svetovne vojne, obiščite eno najpomembnejših najdišč kamene dobe na svetu ali uživajte ob pogledu na številne druge naravne in kulturne znamenitosti.

Cerkno z okolico pa ponuja še mnogo več, zato se tukaj nikar ne ustavite. Pobrskajte med našo kulinarično ponudbo, preverite raznovrstne namestitve ter načrtujte nepozaben oddih v stiku z naravo. Dobrodošli!