Kulinarični dogodek: Vikend jedi iz mesa in mleka drobnice (24. november)

0
149

Vabljeni na kulinarični dogodek: Vikend jedi iz mesa in mleka drobnice, ki bo potekal med 22. in 24. novembrom na Cerkljanskem in Idrijskem.

Ponuba na različnih kulinaričnih točkah in priložnost za kosilo, večerjo, prigrizek in nakup.

Program za nedeljo, 24. novembra 2019:

  • Jagnječja zarebrnica na žaru s pečenim krompirjem in zelenjavo, Idrijski žlikrofi z bakalco, ovčji sir z medom.
    Hotel Cerkno d.o.o., Sedejev trg 8, Cerkno
    *Vse jedi lahko odnesete tudi s seboj.
    T: 05 37 43 400
  • Idrijski žlikrofi z bakalco.
    Gostilna in picerija Pr`Štruklu, Platiševa ulica 1, Cerkno
    M: 041 388 301
    Okrepčevalnica Pr`Jušku, Trg Prekomorskih brigad 13, Cerkno
    M: 031 500 317
  • Ovčji jogurt s kakijem in orehovim drobljencem za sladico ob kosilu.
    Turistična kmetija Pri Flandru, Zakojca 1, Cerkno
    *Sprejemajo predhodne najave za kosila na T: 05 37 79 800.
  • Priložnost za obisk in ogled ovčerejske kmetije Na Hmenic (Otalež 50, Cerkno), od 13 – 17h.
    *Možnost nakupa ovčjega mleka.
    M: 031 590 138

Celoten program najdete na TEJ povezavi.

Tematski kulinarični dogodek »Vikend jedi iz mesa in mleka drobnice« poteka v okviru projekta »Novi izzivi slovenske drobnice« v katerem sodelujejo LAS Notranjska, LAS Dolenjska in Bela Krajina, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter LAS s CILjem. Aktivnosti so financirane s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino informacij je odgovoren LAS s CILjem.