Kulinarični dogodek: Vikend jedi iz mesa in mleka drobnice (23. november)

0
172

Vabljeni na kulinarični dogodek: Vikend jedi iz mesa in mleka drobnice, ki bo potekal med 22. in 24. novembrom na Cerkljanskem in Idrijskem.

Ponuba na različnih kulinaričnih točkah in priložnost za kosilo, večerjo, prigrizek in nakup.

Program za soboto, 23. novembra 2019:

  • Jagenjčkove krače.
    Gostišče Gačnk v Logu, Dolenji Novaki 1, Cerkno
    *Možnost prehodne najave na
    T: 05 37 24 005.
  • Jagnječji burgerji, pečena jagnjetina, možen nakup svežega mesa jagnjetine.
    Mesoteka KGZ Idrija, Slovenska cesta 27, Spodnja Idrija
    T: 05 37 43 278
  • Butična ponudba izdelkov iz ovčjega mleka kmetije Konda iz Bele krajine.
    Trgovina Vitaminčk, Idrija
    M: 051 373 454
  • Jagnječja zarebrnica na žaru s pečenim krompirjem in zelenjavo, Idrijski žlikrofi z bakalco, ovčji sir z medom.
    Hotel Cerkno d.o.o., Sedejev trg 8, Cerkno
    *Vse jedi lahko odnesete tudi s seboj.
    T: 05 37 43 400
  • Idrijski žlikrofi z bakalco.
    Gostilna in picerija Pr`Štruklu, Platiševa ulica 1, Cerkno
    M: 041 388 301
    Okrepčevalnica Pr`Jušku, Trg Prekomorskih brigad 13, Cerkno
    M: 031 500 317
  • Ovčji jogurt s kakijem in orehovim drobljencem za sladico ob kosilu.
    Turistična kmetija Pri Flandru, Zakojca 1, Cerkno
    *Sprejemajo predhodne najave za kosila na T: 05 37 79 800.
  • Butična ponudba kozjih sirov Sirarstva Orešnik, pri ponudniku Kmetija Na Ravan (med 8. in 12. uro).
    Pokrita tržnica Idrija, Ulica. sv. Barbare 8, Idrija

SPREMLJEVALNI PROGRAM
pred in v Hotelu Cerkno

  • Tržnica lokalnih produktov, 8.00 – 12.00, pred Hotelom Cerkno. Ročno pleteni izdelki iz volne; naravna kozmetika (preizkušnja mila iz ovčjega mleka); sortni med.
  • Sobotna kreativnica odprta za vse ustvarjalce z volno, 9.00 – 11.00.
    Prinesite s sabo pletilke, kvačke, kolovrate ali premične statve.
  • Predavanji za rejce drobnice, kmetije in stroko, 9.15 – 11.15.
    Kako do boljših proizvodnih rezultatov pri govedu in drobnici. Izvajalec: Sonja Mehle, LEK VETERINA d.o.o.
  • Predstavitev delovanja Društva rejcev drobnice Zgornjega Posočja.
    Izvajalec: Milan Kalčič, predsednik DRD Zgornjega Posočja.

Celoten program najdete na TEJ povezavi.

Tematski kulinarični dogodek »Vikend jedi iz mesa in mleka drobnice« poteka v okviru projekta »Novi izzivi slovenske drobnice« v katerem sodelujejo LAS Notranjska, LAS Dolenjska in Bela Krajina, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter LAS s CILjem. Aktivnosti so financirane s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino informacij je odgovoren LAS s CILjem.