Kulinarična delavnica požela velik uspeh

0
650

LTO Laufar Cerkno je v sredo, 21. novembra, v Hotelu Cerkno organiziral kulinarično delavnico z naslovom »Oblikovanje in razvoj inovativnega kulinaričnega produkta v Idrijsko-Cerkljanski regiji«. Delavnica, ki je potekala v okviru projekta »Dobimo se na tržnici 2«, pod vodstvom gospoda Jožeta Zalarja, magistra turizma in predavatelja na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled, je bila namenjena gostinskim in turističnim ponudnikom na Cerkljanskem.

Cerkno je namreč destinacija s pestro ponudbo lokalnih jedi. Med potenciali za nadgraditev lokalne kulinarične ponudbe, pa je zagotovo tudi razvoj skupnega – povezovalnega produkta, kot je npr. kosilo iz lokalno-regionalnih jedi, ki ga bodo obiskovalci destinacije lahko okusili pri različnih turističnih in gostinskih ponudnikih.

Udeleženci delavnice so se po uvodnem teoretičnem delu, na katerem so spoznali razvoj gastronomije Slovenije, preselili v kuhinjo Hotela Cerkno, si nadeli uniforme ter tudi sami sodelovali pri oblikovanju in pripravi inovativnega kulinaričnega produkta iz lokalnih sestavin. Po dobrih dveh urah ustvarjanja v kuhinji, so udeleženci postregli in okušali svoje mojstrovine.

Sodeč po odzivu in udeležbi na delavnici, LTO Laufar Cerkno obljublja njeno nadaljevanje, pozitivni učinki delavnice pa se bodo zagotovo pokazali tudi v inovativni nadgradnji kulinarične ponudbe na Cerkljanskem.