Koncert Tori Trio – festival Keltika

0
1194

Zavod Jazz Cerkno v okviru 22. mednarodnega festivala Keltike 2017 vabi v petek, 28. julija, na koncert skupine Tori Trio.

Harmonikar Jure Tori, ustanovni in dolgoletni član benda Orlek, se je pred dobrim desetletjem podal na samostojno pot. V različnih formacijah, od dua do kvarteta (npr. Tori Tango), raziskuje nove zvočnosti harmonike v samosvoji avtorski mešanici folka, jazza, klasike, swinga in drugih zvrsti. Žanrsko nedoločljivo nostalgično in lirično muziko mu že od začetka pomaga soustvarjati kontrabasist Ewald Oberleitner, ki velja za živo legendo avstrijskega jazza. V prvotni zasedbi tria je bil indijski tolkalec Ganesh Anandan, nato ga je zamenjal v Trstu živeči argentinski akustični kitarist Eduardo Contizanetti, tega pa v pričujočem triu nadomešča italijanski kitarist Sergio Giangaspero. Trio bo predstavil šarmantne in melanholične Torijeve skladbe, ki jih je harmonikar priredil prav za ta sestav in so bile objavljene na albumu Winecafé.

Zasedba Tori Trio (SLO, ITA, AUT):
melanholični folk jazz

Jure Tori (harmonika)
Sergio Giangaspero (kitara)
Ewald Oberleitner (kontrabas)

Festival keltika podpirajo: Ministrstvo za Kulturo RS, Občina Cerkno, Pivovarna Laško, Bar Gabrijel, Hotel Cerkno, Primorski val

Več informacij na: www.jazzcerkno.si

KDAJ: petek, 28. julij 2017, ob 21. uri

KJE: Star Plac, Cerkno
v primeru dežja v baru Gabrijel