Koncert skupine Malamor

0
1211

Zavod Jazz Cerkno v okviru 22. mednarodnega festivala Keltike 2017 vabi v petek na koncert skupine Malamor – transžanrski trip od retromexa do soula.

Skupina Malamor, katere ime v španščini pomeni “temna plat ljubezni”, so ustanovili leta 2014 v Ljubljani. Bend se igrivo sprehaja med številnimi novimi in starimi žanri, od kabareta in latina prek swinga, soula in rockabillyja, pa vse do psihadelije in garažnega punka. Sami svoj izraz imenujejo “postglam retromex soul-punk”, posebnost benda pa so tudi besedila v angleškem, španskem, italijanskem in francoskem jeziku. Ta nenavadna mešanica slogov je posledica širnih popotovanj pevke Sanaa, dekle tržaško-arabskih korenin, ki je velik del svojega življenja preživela v Mehiki. Sanaa je tudi avtorica glasbe in besedil, medtem ko aranžmaje prispevajo vsi člani benda. Junija 2016 je zasedba izdala hvaljen prvenec z naslovom Viva la Libertad!, ki ga je med drugim predstavila na osmih koncertih v Mehiki.

Zasedba Malamor:
Sanaa Taha (glas)
Luka Ropret (el. kitara)
Jaka Hawlina (trobenta)
Peter Baroš (klaviature)
Blaž Celarec (bobni)

Festival keltika podpirajo: Ministrstvo za Kulturo RS, Občina Cerkno, Pivovarna Laško, Bar Gabrijel, Hotel Cerkno, Primorski val

Več informacij na: www.jazzcerkno.si

KDAJ: petek, 23. junij 2017, ob 21. uri

KJE: Star Plac, Cerkno
v primeru dežja v baru Gabrijel

Vstop prost!