Koncert s skupino Trion3 in Tinkaro Kovač

0
1175

V soboto 18. avgusta se bo travnik pred cerkvico Svetega Ivana v arheološkem parku Divje babe spremenil v koncertno prizorišče.

Ob sončnem zahodu, ob 19.30, se bo s skupino TRION3 pričelo glasbeno popotovanje. Njihov aktualni projekt HOMO je posvečen glasbi pradavnine. V zasedbi so Katinka Dimkaroska (tidldibab in tapan), Mauro Bon (basovska kitara in efekti) in Boris Dimkaroski (trobenta, digeridoo in efekti).

Večer se bo nadaljeval s Tinkaro Kovač in njeno spremljevalno glasbeno skupino, v kateri so Daniel Matič (kitare in spremni glasovi), Matteo E Basta (kitare, brenkala in spremni glasovi), Barbara Šinigoj (spremni glasovi), Giovanni Toffoloni (basovska kitara) in Goran Moskovski (bobni in tolkala). Tinkara se letos po lanskem uspešnem in čarobnem koncertu ponovno vrača na Šebreljsko planoto zaradi želje lokalnih organizacij, da glasbeni večer, posvečen tidldibabu, neandertalčevi piščali, postane tradicionalen.

Tinkara in Katinka bosta ob zaključku večera skupaj zaigrali in spregovorili o tem tako sugestivnem glasbilu, tidltibabu, in njegovemu največjemu poznavalcu, prav Katinkinem očetu, Ljubenu Dimkaroskemu.

KDAJ: sobota, 18. avgust 2018, ob 19.30 uri

KJE: pred cerkvico Svetega Ivana v arheološkem parku Divje babe

Vljudno vabljeni!