Kmetija na Čendavš

0
4348

Kmetija Na Čendavš se nahaja v idilični severno-primorski vasici Novaki na nadmorski višini 600 m. Nudi prelep razgled na cerkljansko kotlino ter okoliške hribe. Ko se ozrete po okolici kmetije in vas prevzameta razgled in lepote okoliških hribov, ki jo obdajajo, boste pozabili vsakodnevne skrbi.

Zgodovina kmetije sega v 16. stoletje, njena glavna panoga je že od nekdaj živinoreja, proizvodnja mleka, poljedelstvo in sadjarstvo. Sestavljajo jo stara hiša, hlev s skednjem, nova hiša, celotno podobo kmetije pa dolnjujeta dva tradicionalna kozolca-toplarja, ki sta namenjena sušenju sena in spravilu kmečkega orodja. Okrog poslopja se razprostira 36 ha zemljišča. Hlev in hiša sta bila med bombardiranjem leta 1943 porušena in nato ponovno zgrajena na istem mestu. Leta 1978 pa je bila sezidana nova hiša.

Apartmaja na kmetiji sta zvočno izolirana, rustikalnega videza, ter grajena in opremljena iz naravnih materialov, kar vam ponuja dobro počutje, domačnost in skrb za vaše zdravje. Toplina lesa, pozornost in skrb domačih vam bo pričaralo nepozabno bivanje pri nas. Kmetija ponuja apartmaje z opremo za samostojno pripravo hrane, vrt z brezplačno opremo za peko na žaru, brezplačen brezžični internet v vseh prostorih in brezplačno zasebno parkirišče.

Ugodna lega naše kmetije gostu ponuja idealne zimske počitnice, saj je priljubljen smučarski center Cerkno od tod oddaljen le slabe 3 kilometre. V poletnih mesecih pa se lahko na stičišču alpske in primorske klime podate peš ali s kolesom po številnih okoliških hribih in poteh, ter uživate v razgibani neokrnjeni naravi.

Naslov: Dolenji Novaki 44, 5282 Cerkno
E-pošta: rojc.miran@gmail.com
Spletna stran: www.kmetijazrazgledom.si
GSM številka: +386 (0)41 337 131