Klemen Slakonja navdušen nad dolino miru

0
254

Cerkno, ena izmed  vodilnih destinacij slovenskega turizma, je v okviru uspešne prijave na javni razpis »Za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije v letu 2020«, v mesecu septembru gostilo prav posebnega gosta. To je bil nihče drug kot vsem dobro poznani igralec in mojster preobrazb Klemen Slakonja.

Klemnova izkušnja ob obisku turistične destinacije Cerkno in njegove okolice, je bila pestra. Obiskal je prizorišče snemanja filmske klasike Dolina miru od koder je občudoval panoramski razgled. Srečal se je s čisto pravimi neandertalci, ki so mu dovolili igrati na njihovo piščal, najstarejše glasbilo na svetu, bežal je pred cerkljanskimi laufarji, eno izmed bolj prepoznavnih tradicionalnih pustnih skupin in pomoč poiskal v Partizanski bolnici Franja, simbolu tovarištva in humanosti iz druge svetovne vojne. Preizkusil se je tudi v smučanju z Novaško lok smučko, ob koncu aktivnega dneva pa se je ob spremljavi Pihalnega orkestra Cerkno sproščal v kopeli za noge iz senenega drobirja.

O vsem tem je bil v okviru kampanje z vplivnežem posnet tudi zabaven predstavitveni video, ki je za širšo javnost dostopen na družbenih omrežjih Klemna Slakonje. Ogledate si ga lahko TUKAJ.