ICRA d.o.o. Idrija vabi na Odpiranje poslovnih priložnosti v turizmu

0
555

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija vas vabi na

Odpiranje poslovnih priložnosti v turizmu

V našem okolju je poslovnih priložnosti v turizmu veliko, le znati jih je potrebno videti in izpeljati. Podjetništvo v turizmu je tako zadnje čase vse večkrat omenjena tema. Že lokalno okolje samo nam ponuja veliko dobrih praks, na dogodku pa bomo spoznali tudi dobre prakse iz Slovenije in tujine. Prav tako se bomo dotaknili teme možnosti razvoja kulinaričnega turizma, saj se podjetniške priložnosti vsekakor skrivajo tudi na tem področju. Kako torej izkoristiti to kar nam ponuja okolje, ki je bogato z naravno in kulturno dediščino in ima zelo raznoliko kulinariko?

Odpiranje poslovnih priložnosti v turizmu je namenjeno prav temu – da skupaj najdemo pot od ideje pa vse do izvedbe ter najdemo načine, kako ustvariti nove poslovne priložnosti za že obstoječe podjetnike/ponudnike, kakor tudi za tiste, ki svoje mesto v podjetništvu še iščete.

Kdaj: četrtek, 19. 9. 2019 ob 10. uri

Trajanje: 2 uri

Kje: salon Hotela Cerkno, Sedejev trg 8, Cerkno

VSEBINA SEMINARJA:

  • Predstavitev dobrih praks v lokalnem okolju, Sloveniji in tujini
  • Možnosti razvoja kulinaričnih turističnih produktov – od ideje do izvedbe
  • Pogostitev z izdelki iz lokalnega okolja za udeležence
  • Okrogla miza/praktična delavnica o možnostih razvoja kulinaričnih turističnih produktov in drugih turističnih produktov v lokalnem okolju in možnosti vstopa na trg ter kdo lahko pri tem pomaga?

Predavatelj/strokovnjak:

dr. Jana Vilman kot strokovna sodelavka vodi center za kakovost Turizma Bohinj, katerega naloga je upravljanje s celostno podobo destinacije Bohinj in upravljanje z znamko Bohinjsko/from Bohinj. Na področju znamčenja in svetovanja pri vzpostavitvi znamke ter kot strokovna podpora pri razvoju izdelkov in storitev sodeluje pri vzpostavitvi kolektivnih blagovnih znamk (Srce Slovenije, Jeruzalem, Idrija, Laško, Bled, Kranjska Gora, Dolina Soče). Raziskuje na področju interpretacije kulturne dediščine v sodobne izdelke z istovetnostjo. Je tudi avtorica vizualne podobe KBZ Idrija selected.

Prijave in dodatne informacije: za udeležbo je potrebna predhodna prijava na e-mail tina.lisac@icra.si ali 040 315 335. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest. Dogodek je za udeležence brezplačen.

Vljudno vabljeni!


Aktivnost je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, SPOT regije.