Hotel Cerkno

0
7956

V srcu Slovenije, med Cerkljanskimi vrhovi, se v neokrnjeni naravi skriva Hotel Cerkno*** z znanim smučiščem Cerkno, ki je v sezoni 2016/2017 ponovno prejelo naziv Najboljšega slovenskega smučišča. Hotelsko ponudbo dopolnjujejo luksuzni, v alpskem stilu opremljeni apartmaji Alpska perla na vrhu smučišča, z restavracijo, ki sprejme 400 ljudi. V hotelu se nahajajo nove terme, s termalnim bazenom in deželo savn, ki so prve slovenske terme pod Alpami. V poletni sezoni na smučišču deluje Bike & fun Park, s pestro izbiro športnih aktivnosti: downhill, SUP, lokostrelstvo, odbojka na mivki, mini nogomet, slackline, otroška igrala itn. Hotel Cerkno se ponaša tudi z vrhunsko kulinariko, jedmi po naročilu in bogato izbiro slaščic v hotelski kavarni.

Hotel Cerkno s svojim prijetnim domačim vzdušjem spominja bolj na družinski hotel kot pa na hotel, ki lahko sprejme 180 gostov v sodobno opremljenih sobah z balkonom ali s klimo. Na voljo so vam moderne dvoposteljne sobe z možnostjo dodatnega ležišča za enega ali dva otroka, nekatere sobe pa so prilagojene invalidom.

V okviru hotela so vam na voljo tudi prenočišča Hotela Cerkno v 2 do 6 posteljnih sobah opremljenih s pogradi in lastno kopalnico. Namestitve so prilagojene otrokom, športnim ekipam, študentom in vsem tistim, ki si želijo ugodne, a še vedno udobne namestitve.

V sklopu hotela so gostom na voljo edine slovenske terme v zavetu Julijskih Alp, s pokritim notranjim bazenom s termalno vodo, ki se črpa iz 2.000 metrov globoke vrtine v neposredni bližini hotelskega kompleksa. Na voljo so vam tudi idilične, edinstvene, v alpskem stilu opremljene savne, kot tudi solna soba v kateri se boste nadihali zraka z visoko vsebnostjo soli. Primerne so za ljudi, ki imajo težave z dihali ali s kožo. Učinek terapije na dihala in kožo je podoben, kot če bi več dni preživeli na morju. Za dodatno sprostitev in uživanje pa so vam na voljo tudi kozmetični, masažni in frizerski salon, kot tudi restavracija in bistro.

V bližini hotela je urejenih ter označenih več sprehajalnih in kolesarskih poti, razgibana pokrajina pa ponuja še obilo možnosti za lov, ribolov, jahanje, jadralno padalstvo, plezanje, itn. V dodatni ponudbi hotela lahko najdete še tri osvetljena igrišča za tenis na prostem ter igrišča za košarko, odbojko in badminton, kot tudi fitnes in manjšo športno dvorano. Motorističnim navdušencem bodo v Hotelu Cerkno predstavili zanimive ture, ki jih bodo popeljale do slovenskih znamenitosti. Ponujajo pa tudi brezplačno izposojo gorskih koles ter učenje nordijske hoje.

Na voljo vam je tudi brezplačno parkirišče ter brezžični internet.

Naslov: Sedejev trg 8, 5282 Cerkno
E-pošta: info@hotel-cerkno.si
Spletna stran: www.hotel-cerkno.si
Telefonska številka: +386 (0)5 374 34 00