Foto klub Cerkno: Od tu in tam ali tudi doma je lepo

0
462

Člani Foto kluba Cerkno v zloženki ob razstavi pišejo:

“Lansko jesen smo se člani kluba odpravili na fotografski potep po južnomoravski pokrajini, stisnjeni med slovaško in avstrijsko mejo. Ta nas je v času, ko se je narava že barvala v tople barve, sprejela v nešteto niansah rjave, ki se je prelivala od skoraj peščeno sivih do kostanjevih odtenkov. Zorana polja, ki valovijo iz dolin čez rahle hribčke, mehke linije, osamela drevesa, pasovi zlato obarvanih trav … Vse to daje vtis, kot da je v tej deželi vsak kmet umetnik, ki z občutkom sestavlja elemente v popolno sliko. Že v prvih trenutkih smo vedeli, da želimo ta del Češke opazovati, občudovati in zabeležiti na fotografijah tudi spomladi, ko bodo polja razkrila, kaj so kmetje položili vanje jeseni. Aprila nas je pričakala rumeno-zelena simfonija neskončnih polj oljne ogrščice, ki so se igraje izmenjavala s polji mladih žit. Pokrajina nikogar ni pustila hladnega in hitro je padla ideja o temi za letošnjo razstavo članov fotokluba.

Žal se potepa po Moravski niso mogli udeležiti vsi člani, naša želja pa je, da ima na skupinskih razstavah vsak možnost izraziti svoje videnje izbrane teme. Zato danes prikazujemo tudi del naše domače pokrajine, malce drugačne, pa vendar enako privlačne tako za oko fotografa kot opazovalca.

Na letošnji razstavi se nam prvič predstavljajo kar štirje novi člani. Poleg Ivana Kržišnika se še prav posebej veselimo družbe mladih – Lina Čadeža, Maje Močnik in Jane Štremfelj, ki nam prinašajo svež pogled in zagotavljajo fotografsko aktivnost na Cerkljanskem tudi v prihodnosti.”

KDAJ: petek, 4. oktober 2019, ob 18. uri

KJE: Cerkljanski muzej, Cerkno

Podrobneje na TEJ povezavi.