Film SEME – Zamolčana zgodba

0
1463

Vljudno vabljeni na predstavitev filma SEME – Zamolčana zgodba, krajšo razpravo o GSO z mag. ekologije in biodiverzitete Nejcom Subanom ter izmenjavo domačih in avtohtonih semen.

Predavanje bo v baru Pr’ Gabrijelu v Cerknem, 17.3.2018 ob 18:00.

Film SEME: Zamolčana zgodba prikazuje predane varuhe semen in ostaline prvobitnih ljudstev, ki varujejo našo 12.000 let staro zapuščino od katere je v zadnjem stoletju izginilo že 94% rastlinskih sort.

Le malo stvari na Zemlji je tako čudežnih in življenjsko pomembnih, kot so semena – dragocena in čaščena že od samih začetkov človeštva.

V času, ko biotehnološke korporacije nadzirajo večino naših semen, kmetje, znanstveniki, odvetniki in staroselski varuhi semen nadaljujejo boj Davida proti Goljatu, da bi zaščitili prihodnost naše hrane. V tej zgodbi o mukah in hrabrosti, junaki upora ponovno obujajo izgubljeno vez z našim najbolj čaščenim virom ter oživljajo tisočletja staro izročilo o semenih.

Poleg projekcije filma tudi:
• izmenjava domačih in avtohotonih semen – obvezno si preberite napotke za izmenjavo semen na povezavi https://goo.gl/JLLcuL
• krajša razprava o GSO z magistrom ekologije in biodiverzitete Nejcom Subanom.

KDAJ: sobota, 17. marec 2018, ob 18. uri

KJE: v baru Pr’ Gabrijelu v Cerknem

Več o dogodku si lahko preberete na facebook strani: https://www.facebook.com/events/169932400467794/