Divje jezero in predstavitev albuma

0
916

22. Keltika 2017 mednarodni festival vabi v četrtek na koncert skupine Divje jezero – nostalgični jazz-rock/fusion. Koncert pripravljajo v koprodukciji s festivalom Godibodi.

Idrijska inštrumentalna zasedba Divje jezero se posveča avtorski reinterpretaciji jazza, rocka in fusiona, kakršne so v 70. letih prejšnjega stoletja v tujini igrali Billy Cobham, Chick Corea ali Jeff Beck, pri nas pa denimo zasedbi Predmestje in Jutro. Zametki zasedbe so se začeli oblikovati leta 2006, v današnji zasedbi pa bend deluje od leta 2010. Glede slogovne pripadnosti pravijo, da ne spadajo v en sam žanr, denimo rock, jazz ali blues, ampak igrajo vse te žanre po svoje, v mešanico pa dodajajo tudi druge vplive. Po albumu Divje jezero z demo posnetki, ki ga je posnela zgodnja različica benda (takrat še trio), so leta 2015 objavili uradni prvenec Mestni Vrvež, ki so ga predstavili na festivalih in klubih po vsej Sloveniji in tudi v tujini. Maja letos so pri založbi Celinka objavili album Pobeg iz blodnjaka.

Zasedba Divje jezero:
Alen Bogataj (bas kitara)
Aleš Golja (el. kitara)
Luka Čibej (bobni)
David Križaj (klaviature)
Tomi Peljhan (saksofon)

Festival keltika podpirajo: Ministrstvo za Kulturo RS, Občina Cerkno, Pivovarna Laško, Bar Gabrijel, Hotel Cerkno, Primorski val

Več informacij na: www.jazzcerkno.si in www.godibodi.si

KDAJ: četrtek, 22. junij 2017, ob 20. uri

KJE: Star Plac, Cerkno
v primeru dežja v baru Gabrijel