Delavnica: Premagajmo stres!

0
705

LTO Laufar Cerkno v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja ZD Idrija organizira praktično delavnico z naslovom »Premagajmo stres!«, ki bo potekala štiri zaporedne ponedeljke, s pričetkom 11. marca 2019 ob 17. uri, v prostorih Coworkinga Cerkno (VCC, Bevkova ul. 22).

Besedo stres v vsakdanjem življenju pogosto uporabljamo, ko smo preobremenjeni in se soočamo s kopico različnih zahtev. Te so lahko povezane s službo, šolo, odnosi, financami ali mnogimi drugimi situacijami. Stresu se ni mogoče povsem izogniti, lahko pa se naučimo, kako se z njim bolje spoprijemati, da bo naše življenje uspešnejše in bolj zdravo.

Delavnica obsega 4 tedenska srečanja v skupini po 90 minut.
Udeleženci boste spoznali osnovne značilnosti doživljanja stresa, vzroke zanj ter načine njegovega obvladovanja. Pridobili boste znanja in veščine, s katerimi si lahko pomagate in izboljšate svoje počutje (tehnike sproščanja, tehnike preusmerjanja misli in čustev, načrtovanje odziva na stresne situacije, razvijanje čustvenega zavedanja itd.). Na voljo vam bo tudi eno individualno svetovanje pri psihologu.

Vsebine posameznih srečanj:

  • Prvo srečanje: Stres in travma
  • Drugo srečanje: Duševne in telesne motnje povezane s stresom in travmo
  • Tretje srečanje: Razvijanje čustvenega zavedanja; prepoznavanje in obvladovanje čustev
  • Četrto srečanje: Moji viri moči

Delavnico bo vodila Martina Lukan, univ. dipl. psihologinja.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: minca.slakonja@visitcerkno.si ali na telefonsko številko: 064 277 696. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Delavnica je za udeležence brezplačna. Izvedena bo v okviru projekta »FORMICA 2 Cerkno-Idrija-Logatec«, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj ter projekta »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih«, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske Unije iz Evropskega socialnega sklada.

Vzemimo si čas zase in poskrbimo za svoje zdravje.

Lepo vabljeni!


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.