Delavnica polstenja ovčje volne za otroke

0
497

Na delavnici polstenja ovčje volne se bodo otroci spoznali s tehniko polstenja ovčje volne in ustvarili preproste izdelke iz naravnega materiala. Spoznali se bodo z lastnostmi volne, načini uporabe volne, osnovami polstenja ovčje volne in oblikovanjem izdelkov, možnostjo recikliranja volne. Polstenje je ena najstarejših tehnik obdelave volne za izdelavo oblačil, tehnika modeliranja volne s pomočjo milnice in rok. Otroci si bodo sami izdelali manjši volneni izdelek, ki ga bodo lahko odnesli s seboj domov.

Delavnico polstenja ovčje volne za otroke bodo izvedle mentorice iz Društva BICKA iz Solčave.

KDAJ: sobota, 15. september 2018, od 9.30 do 11.30

KJE: pred Hotelom Cerkno

Organizacija: LTO Laufar Cerkno in LAS s CILjem.

Aktivnosti in izobraževanja so za udeležence brezplačna. Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na e-mail naslov: alenka.pisljar@icra.si ali telefonsko številko: 05 93 40 390, do zasedbe prostih mest. Število mest je omejeno.

Vabljeni k sodelovanju!

LAS s CILjem

Operacija ˝Novi izzivi slovenske drobnice˝ je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020.

Lokalna akcijska skupina LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjska in Bela krajina izvajajo operacijo z naslovom »Novi izzivi slovenske drobnice«, ki so jo prijavile na 2. javni razpis za podukrep 19.3.: Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, ki ga razpisuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Več o projektu sodelovanja Novi izzivi slovenske drobnice najdete na spletni strani LAS s CILjem http://las-sciljem.si in na povezavi: http://las-sciljem.si/projekti-las/