Cerkno ZA zeleni turizem letos v znamenju inovativnosti

0
359

V četrtek, 16. maja, je v Hotelu Cerkno že tretje leto potekal dogodek za spodbujanje trajnostnega razvoja na destinaciji – Cerkno ZA zeleni turizem. Letošnja osrednja tema dogodka, ki ga je organiziral LTO Laufar Cerkno v okviru projekta FORMICA 2 Cerkno-Idrija-Logatec, je bila inovativnost v turizmu.

Da kreativno razmišljanje vodi k uspehu, dokazuje tudi ekipa učencev OŠ Cerkno, ki je dogodek popestrila s predstavitvijo svoje podjetniške ideje iz področja turizma – KULtura na Cerkljanskem, s katero so se uvrstili v pofinale podjetniškega tekmovanja za mlade – POPRI.

Udeleženci dogodka so izvedeli vse o natečajih za spodbujanje inovativnosti v slovenskem turizmu (Snovalec in Sejalec), Tina Hedi Zakonjšek iz Zavoda Novi turizem pa je na kratko predstavila tudi zgodbe dosedanjih nagrajencev.

V sklepnem delu dogodka je dr. Andrej Pompe, direktor izobraževalne ustanove Brand Business School, v okviru predavanja na temo oblikovanja inovativnega turističnega produkta predstavil osnovne smernice inovativnega razmišljanja. Udeleženci so tudi s pomočjo primerov dobre prakse izvedeli kako trende v turistični industriji in življenjskih slogih turistov, vpeti v oblikovanje turističnih doživetij.

Sledilo je druženje ob zelenih prigrizkih Hotela Cerkno, ki je bilo tudi tokrat namenjeno mreženju in konstruktivnim pogovorom.