Apartma Perunika

0
746

Apartma Perunika vam bo všeč, ker je domač in udoben. Tudi zaradi zgodovinskega pridiha. Na privzdignjenem, nekoliko odmaknjenem in mirnem obrobju, le lučaj od centra naselja je postavljen. Od tu naprej vodijo razgledniške, sprehajalne, ali pa rekreativne pohodniške poti na slikovite hribovske vzpetine. Tu vlada tipično, umerjeno podeželsko vzdušje, hkrati pa je le tri minute hoje do prvih trgovin, lokalov, ali priložnostnih družabnosti.

Hiša je pod spomeniškim varstvom in je ena izmed starejših stavb v kraju z zanimivo zgodovino. Zapisano je, da je bila tu nekoč Napoleonova ambasada z grbom nad pročeljem, v katerem je dominiral lik orla, pa se je zato domačije oprijelo ime – »Pr’ orlu.«

Apartma se nahaja v pritličju obnovljene dvestoletne hiše, značilne za to področje, le dobrih 100 metrov od glavnega trga. Njegova velikost je približno 50 kvadratnih metrov in sprejme 4 goste. Po dogovoru je možno  še kakšno dodatno ležišče. Prostori so svetli in bogato opremljeni. Ima zaseben vhod, osrednji prostor »hišo« s krušno kmečko pečjo, dvema ležiščema, veliko kopalnico s tušem, jedilnico in raztegljivim kavčem za dve osebi, popolnoma opremljeno kuhinjo z električnim štedilnikom, pečico, pomivalnim strojem in hladilnikom. Na voljo je vsa posteljnina, brisače,  sušilec za lase, pralni stroj, LCD TV z velikim številom kanalov T2  televizije in zbirka knjig. Na voljo je brezplačen brezžični internet (Wi-Fi) v vseh prostorih.

Apartma Perunika je kot nalašč za pare, samostojne pustolovce, poslovne potnike, družine z otroki, skupine prijateljev. Parkirišče za avtomobile je na urejenem parkirnem prostoru 100 metrov nižje ob glavni cesti, za motoriste pa ob hiši. Če se posebej dogovorimo, pa boste gostje v poletnih večerih lahko povabljeni tudi na družabno zdravico na domačem vrtu.

Čeprav se zavedamo, da boste gostje apartmaja Perunika že poprej seznanjeni tudi o drugih edinstvenih krajevnih posebnostih te cerkljanske kotline, naj znova spomnimo na nekatere, ki bi jih bilo škoda spregledati. Tu je razgibano območje, z ugodno klimo, kjer se meša vpliv morja in Alp.

Za smučarske navdušence je kajpak najbolj privlačen smučarski center in večkrat ocenjen, kot »Naj smučišče Slovenije.« Oddaljeno je 10 km od Cerknega. V centru je hotel z bazenom in termami. Daleč po svetu znana je tudi Partizanska bolnišnica Franja, ki je le 4 km od apartmaja. Tod je posejanih tudi veliko drugih obeležij in spomenikov iz vojne preteklosti. Blizu so »Divje babe«, znano najdišče najstarejše piščali na svetu. Veliko je sprehajalnih, pa tudi kolesarskih poti. Za foto ljubitelje mnogo edinstvenih motivov. Tudi kulinarika s tega področja utegne biti za marsikoga prijazna izkušnja: (smukavc, ocvirkovca, Šebreljski želodec, domača »pajtica«..)

Nemogoče je našteti vse, kar tu utegne biti blizu srcu in duši.

Vselej prijazno vabljeni, le še pripotovati morate!

Apartma Perunika – Cerkno

Naslov: Pot v Strano 12, 5282 Cerkno
E-pošta: bozan.verbich@gmail.com
GSM številka: +386 041 626 553 (Božan)
+386 040 544 110 (Zdenka)
+386 051 734 007 (Iris)