Štefka Kejžar iz kmetije Košenija v Gorenjih Novakih vsak konec tedna speče tudi peko ajdovega kruha z orehi. Njegova značilnost je, da ostane dolgo svež. Stranke, ki po njem redno posegajo, pravijo, da je tako dober, da ga lahko jedo tudi brez vsakršnega dodatka. Kot zanimivost: za ajdov kruh mora biti krušna peč še toplejša kot pri peki drugih vrst kruha, zato se ta na kmetiji Košenija peče kot zadnja peka.
Količina: približno 1 kg
*Cena: 4,20 €
*cena je bila aktualna ob izdaji kataloga, zato morebitno spremembo cene preverite pri ponudniku
Kje lahko izdelek kupimo? Po naročilu na kmetiji Košenija, vsako soboto na Pokriti tržnici v Idriji in občasno na Kmečki tržnici v Cerknem.
Ostala ponudba s kmetije vsebuje še: sadje (češnje, jabolka, slive, borovnice), zelenjavo (ekološko pridelana sezonska zelenjava in krompir), kruh (poleg ajdovega z orehi še polnozrnat, mešan in bel kruh), potice (potratna, orehova, kokosova, itn.), pecivo izdelano na tradicionalen način (slane potičke, različni zavitki, pite, razne vrste domačih piškotov). Na kmetiji pečejo tudi za posebne priložnosti: poroke, obhajila, birme ipd.