24. Jazz Cerkno 2019 – sobota, 18. maj

0
764

V tretjem majskem vikendu, natančneje med 16. in 18. majem, bo Cerkno znova prevzelo vlogo slovenske jazzovske prestolnice. Na sporedu bo že 24. izdaja uglednega festivala Jazz Cerkno, ki bo v treh dneh ponudil izjemno širok nabor aktualne jazzovske ponudbe. Kot tradicija veleva, bo poudarek pisanega programa predvsem na praksah, ki se jazza lotevajo z modernimi prijemi, če ga pa zraven »sparijo« še s kakimi drugimi žanri, toliko bolje! Teh bo letos na pretek: od punka prek popa do elektronike in eksperimenta ter indijskih in afriških godb pa tudi nove klasične glasbe. Vsak večer bo (z)godba zase, skupek treh raznolikih zasedb z žanrsko in slogovno razgibano muziko, da bo zadovoljil še tako razvajeno jazzovsko uho!

Muziciranje na zaključni festivalski dan, v soboto, 18. 5., se bo začelo že na popoldanskem koncertu v Glasbeni šoli, kjer se bo s solo recitalom med jazzom in klasiko predstavil ameriški čelist Daniel Levin. Večerni trojček koncertov bo načel mednarodni trio Fish Wool, v katerem so se zbrali izvrstni improvizatorji mlajše generacije: Susana Santos Silva, Yedo Gibson in Vasco Trilla. Sledila bo poslastica: koncert kultnega avstralskega tria The Necks, znanega po tem, da praviloma odigra enourno improvizirano skladbo, ki se počasi giblje od strogega minimalizma do razbohotenih pasaž in nazaj v tišino … A tišine še ne bo v Cerknem, saj smo za konec prihranili udarno italijansko osemčlansko zasedbo Maistah Aphrica, ki preigrava sočno in plesno mešanico jazza in afriških godb.

Poleg glasbenega programa smo za obiskovalce pripravili še pester spremljevalni program z razstavo, delavnicami, okroglo mizo in še čim … V Hotelu Cerkno so za obiskovalce pripravili nadvse ugodne Jazz pakete, vstopnice za 24. edicijo festivala Jazz Cerkno pa so že v prodaji!

PROGRAM za soboto, 18. maja 2019:

 • Daniel Levin – solo (US)
  Daniel Levin (čelo)
 • Fish Wool (PR, BR, ES)
  Susana Santos Silva (trobenta), Yedo Gibson (sopranski in tenorski saksofon), Vasco Trilla (tolkala)
 • The Necks (AU)
  Chris Abrahams (klavir), Lloyd Swanton (kontrabas), Tony Buck (bobni)
 • Maistah Aphrica (IT)
  Gabriele Cancelli (trobenta, flavte, tolkala), Mirko Cisilino (pozavna, trobenta, tolkala), Marco D’Orlando (konge, timbale, djembe, tolkala), Clarissa Durizzotto (altovski saksofon, tolkala), Enrico Giletti (el. bas), Andrea Gulli (sintetizatorji, dubovski efekti), Alessandro Mansutti (bobni), Giorgio Pacorig (el. orgle, Korg MS-20, klavir, naprave)

Se uidma u Cierknam med 16. in 18. majem 2019!

Za informacije, akreditacije in dodatni promo material se obrnite na:
Zavod Jazz Cerkno
Trg prekomorskih brigad 1
5282 Cerkno
info@jazzcerkno.si
VSTOPNICE IN AKREDITACIJE

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.


Organizacija in produkcija:
Zavod Jazz Cerkno
info@jazzcerkno.si
www.jazzcerkno.si


projekt podpirata: Ministrstvo za kulturo RS, Občina Cerkno
glavni medijski pokrovitelj: VAL 202